Batman'da işgal protestosu

  • Türk devletinin, KDP'nin desteğiyle Federe Kürdistan'da sürgürdüğü işgal saldırıları, Batman Barış Anneleri Meclisi öncülüğünde, “Savaşa karşı barışı, ölüme karşı yaşamı savunuyoruz” şiarıyla gerçekleştirilen kitlesel açıklamayla protesto edildi. 

 

Eyleme, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, Özgür Kadın Hareketi (TJA), HDP il ve ilçe örgütleri yöneticileri ile Batman Emek Demokrasi Platformu temsilcileri ve çok sayıda yurttaş katıldı. "Savaşa karşı barışı, ölüme karşı yaşamı savunuyoruz" pankartının açıldığı protesto eyleminde HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, AKP’nin savaş konseptinin, iktidarda kalma amacı taşıdığını söyledi. Muhalefetin de iktidarın arkasında dizildiğini dile getiren Başaran, "Bir kez daha ortaya çıkmıştır ki bu ülkede savaşa karşı olan tek güç bizleriz, yeni yaşamı ve barışı kuracak tek güç bizleriz" dedi. 

Saldırılara dair ortak açıklamayı okuyan TJA Batman Sözcüsü Şükran Çelebi, "İktidar, savaşı bir çıkış yolu, yıkımı bir kurtuluş, işgali bir reçete olarak görüyor. Aynı şekilde Güney halkı da açlık ve sefalet içerisindeyken, Barzani Ailesi, halkın sırtından kazandığı servetlerini kaybetmemek adına bu operasyonlara ortak olmaktadır" diye konuştu.  BATMAN

paylaş

İlginizi çekebilir

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.