Bilgen ve Tan’ın ifadeleri tutuklama gerekçesi oldu

Kobanê davasında kopyala yapıştır ifadeler

Kobanê davasında kopyala yapıştır ifadeler

  • Siyasi soykırım operasyonları sonrası HDP'yi terk eden Ayhan Bilgen ve Altan Tan’ın Kobanê Davası’nda verdiği ifadeler, siyasetçilerin tutukluluk halinin devamına gerekçe yapıldı.

DAİŞ’in Kobanê’ye yönelik saldırılarına karşı 6-8 Ekim 2014'te gerçekleştirilen eylemler gerekçe gösterilerek Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eşbaşkanları ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de aralarında bulunduğu 17’si tutuklu 108 isim hakkında açılan Kobanê Davası’nda, tutuklama devam kararlarının gerekçesi ortaya çıktı. Savcılığın mütalaa vereceği ve 12 Nisan’a ertelenen davada, tutuksuz yargılanan SES Genel Başkanı Ayhan Bilgen ve müteahhit siyasetçi Altan Tan’ın verdiği ifadelerinin tutuklamaya gerekçe yapıldığı ortaya çıktı. Diken.com.tr’de yer alan habere göre; davanın ilk duruşmasının görüldüğü 26 Nisan 2021’de, dava kapsamında 15 Haziran 2021’de tahliye edilen Ayhan Bilgen’in ifadelerine atıf yapıldı. Aynı duruşmada Bilgen ile birlikte Altan Tan’ın da ifadeleri tutukluluğa devam gerekçesi yapıldı. Ancak bu beyanlar, 18 Ekim 2021’den sonra devam eden duruşmalarda çıkarıldı. Söz konusu tarihin Bahtiyar Aydın’ın dava hakimliğinden alınması sonrası olması dikkat çekti. 

Tutukluluğa devam kararının gerekçesinde, şu ifadeler yer aldı: “Sanıklar Altan TAN ve Ayhan BİLGEN’ in gözaltı ve tutuklama işlemlerinden sonraki süreçte yaptıkları açıklamalar ile ilgili tespitler yapılmış, yapılan açıklamalar bir bütün olarak ele alındığında HDP (Hakların Demokratik Partisi)’nin, organlarının ve içerisinde siyaset yapan şahıs-şahısların PKK/KCK silahlı terör örgütünün güdümünde faaliyet gösterdikleri, PKK/KCK silahlı terör örgütü güdümünde özellikle metropol illerimiz başta olmak üzere her türlü bombalı, silahlı ve şiddet eylemlerinin PKK/KCK silahlı terör örgütünü tarafından organize edildiği, bu faaliyetlerin terör örgütünün talimatlar ve çağrıları sonrası gerçekleştirildiği anlaşılmıştır.” ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.