Bine yakın insan bir günde evsiz kaldı

  • Ankara’nın Çankaya ilçesi İleri Mahallesi’ndeki Mektep Sokak’ta yürütülen inşaat çalışması nedeniyle 8 katlı Açelya Apartmanı’nın temelinde kayma oluşması sonucu toplam 21 bina çökme riskine karşı tahliye edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yıkılan bu apartmanların yanı sıra Mektep Sokak’ta bulunan 11 apartmanın daha riskli olduğunu, onların da dahil edilmesiyle kentsel dönüşüm gerçekleştireceklerini açıkladı.

Mezopotamya Ajansı’ndan Zemo Ağgöz ile Ceylan Şahiner’in haberine göre eşyalarını alamadan evlerinden çıkmak zorunda kalan bine yakın insandan kimisi belediyenin misafirhanesinde, kimisi akrabasında, kimisi de komşusunda kalmaya başladı.

Ekiplerin incelemelerine devam ettiği mahalledeki Açelya Apartmanı, burada oturanların tahliye edemedikleri eşyalarıyla birlikte yıkımına başlandı. Diğer binaların sakinlerinin eşyalarını alıp alamayacakları Açelya Apartmanı’nın tamamen yıkılmasının ardından belli olacak.

Müteahhit istediğini yaptı

Tahliye edilen dükkanlardan birinin sahibi olan mobilyacı Recep Sarıkaya da söz konusu inşaat yapılmaya başladığında tehlikenin farkına vararak, belediyeye şikayette bulunduklarını belirtti. Sarıkaya, “Yeterli denetim olmadığından dolayı oranın ruhsatını alan müteahhit ise ‘benim ruhsatım var, ben burada gerekeni yaparım’ diyerek Açelya Apartmanı’nın altına kadar girdi” diye konuştu.

Belediye ‘tehlike yok’ demiş

İki ay önce inşaatın yapılmasının tehlikeli olduğuna dair Çankaya Belediyesi’ne yazı yazdıklarını belirten Atilla, “Biz 3 apartman toplanıp dilekçe verdik. Buranın yapılması tehlikeli diğer binaları da yıkabilir dedik. Bize buna ilişkin iki tane cevap geldi. Bir ay önce gelen cevapta ‘gerekli zemin incelemesi yapılacaktır’ denildi. 15 gün önce gelen cevap da ise gerekli zemin incelemesinin yapıldığı hiçbir şekilde tehlike arz etmediğine dair cevap geldi” diye belirtti.  ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.