Bir ayda 85 asker öldürüldü

.

.

  • Cenga Xabur ve Bazên Zagrosê Devrimci hamleleri kapsamında son bir ayda yapılan eylemlerde 85 Türk askeri öldürüldü.

 

Cenga Xabur ve Bazên Zagrosê Devrimci hamlelerinin son bir ayında 60 eylem yapan gerillalara karşı 65 kez zehirli gazlar kullanıldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), dün bir aylık savaş bilançosunu açıkladı. 122 gündür aralıksız direnen gerillaların, yeni dönemin zengin savaş taktiklerini hayata geçirerek onurlu mücadeyi zaferle sonuçlanacağını bir kez daha ortaya koyduğu belirtilen açıklamada, ”Garê Destanı sırasında en üst seviyede temsil edilen Apocu militan irade, Mamreşo’da geleneğe dönüştü, bugün Werxelê ve Girê Sor direniş alanlarında 4. ayına ulaşarak zaferin müjdeleyicisi oldu. Aynı dönemde işgalci Türk ordusunun geliştirdiği imha saldırıları karşısında Kuzey Kürdistan’da gerçekleşen kapsamlı ve başarılı eylemler, gerillamızın bulunduğu her alanda işgalcilere darbeler vurduğu bir süreci de geliştirdi” denildi.

Gerilla karşısında çaresiz kalan, direnişi kıramayan aksine büyük darbeler alan işgalci Türk devletinin, her zaman olduğu gibi bir kez daha insanlık dışı yöntemleri devreye sokarak savaş suçu işlediği kaydedilen açıklamada, şunlar ifade edildi: ”Direniş alanlarına karşı sayısız kez kimyasal ve zehirli gazlar kullanan işgalciler, profesyonel gerillamızın aldığı tedbirler sonucu istediği sonuca ulaşamadı. Bugün Avaşîn, Zap, Metîna, Heftanîn ve Xakûrkê’de gerillamızın yürüttüğü soluksuz direniş ve etkili eylemler sonucu işgalci Türk ordusu büyük bir çöküntü içerisine girdi.”

Cenga Xabur ve Bazên Zagrosê Devrimci hamlelerinin bir aylık bilançosu şöyle:

60 gerilla eylemi

Gerilla tarafından gerçekleştirilen eylemler;

*  10 koordineli gerilla eylemi

*  13 darbeleme

*  7 suikast

* 13 sabotaj

*  15 ağır silah

*  1 baskın

*  1 saldırı

104 asker savaş dışı

Gerçekleştirilen eylemlerin sonuçları;

*  85 asker öldürüldü

* 19 asker yaralandı

7 gerilla şehit düştü

* Bir aylık savaş boyunca 7 gerilla şehadete ulaştı.

65 kez zehirli gazler

Gerilla direnişi karşısında ağır kayıplar veren ve sonuç alamayan işgalci Türk ordusu Medya Savunma Alanları’nı karadan ve havadan her gün sürekli bir biçimde bombaladı. 65 kez kimyasal ve zehirli gazlar kullandı.

Darbelenen araçlar

*  2 askeri araç

*  6 saldırı helikopteri

İmha edilenler

*  2 Kirpi tipi zırhlı askeri araç

* 1 bombaatar silahı ve mevzisi

*  1 A4 silahı ve mevzisi

*  2 dron

*  7 mobesse kamerası

Kaldırılan askeri malzemeler

* 1 BKC

*  1 dron

*  200 kg patlayıcı.  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.