9. helikopter Barzan'a düştü

  •  Türk ordusu, Direniş Alanları’nı 10 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlar, 98 kez saldırı helikopterleri, 19 kez savaş uçakları ve onlarca kez de obüs ve havanlarla bombaladı. Buna rağmen eylemlerini sürdüren gerilla, 1 Skorsky tipi helikopteri düşürdü; 21 askeri de öldürdü. 

 

Zap’a bağlı Sîda'nın Şehîd Fedakar Direniş Alanı’nda indirme yapmak isteyen helikopterlere 11 kez müdahale eden gerillanın vurduğu Skorskylerden biri alevler içinde Barzan bölgesine düştü. Türk ordusu, içindekilerle birlikte imha olan Skorsky helikopterin düştüğü alanı 4 kez savaş uçaklarıyla bombaladı. Böylece düşürülen helikopter sayısı 9'u buldu. Bu sürede 70'e yakın helikopter de darbelendi. 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, gerillanın, taktiklerini yaratıcı şekilde uygulama düzeyi ve yüksek savaş performansıyla işgalci Türk ordusunun saldırılarına karşı koymaya ve etkili eylemlerini gerçekleştirmeye devam ettiği belirtildi. Hareketli timlerin, Türk ordusunun saldırılarını boşa çıkararak şehit komutanlar Bager Erdal ve Rêzan Amed'in intikamı için birçok eylem gerçekleştirdiği kaydedildi. Ayrıntıları şöyle:

Zap Bölgesi

*  Zap’a bağlı Sîda'nın Şehîd Fedakar Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine doğru 3 Eylül’de ilerlemek isteyen Türk askerleri, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde ağır silahlar ve sabotaj taktiğiyle vuruldu; 2'si öldürüldü. Eylemlerin ardından Türk askerleri bir kademe geri çekilmek zorunda kaldı.

*  Aynı alanda 3 Eylül gecesi helikopter hareketliliği oldu. Gerilla ile alana indirme yapmak isteyen helikopterler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Gerilla, 11 kez bu helikopterlere müdahale etti. Bu müdahalelerde ağır darbe alan 1 Skorsky tipi helikopter alev alarak alandan uzaklaşmaya çalıştı. Barzan bölgesine düşen helikopter, içindeki askerlerle birlikte imha oldu. Türk ordusu, Skorsky helikopterin düştüğü alanı 4 kez savaş uçaklarıyla bombaladı. 

Xakurkê Bölgesi

*  Gerilla, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde 2 Eylül’de Girê Şehîd Şahan ile Girê Şehîd Axîn alanları arasında yaratıcı bir taktik uygulayarak Türk askerlerinin dikkatini buraya çekti. Bu alana doğru ilerlemek isteyen Türk askerleri pusuya düşürülerek 4 kez sabotaj taktiğiyle etkili bir şekilde vuruldu;  8'i öldürüldü. Bu eylem, şehit komutanlardan Bager Erdal'ın intikamı için gerçekleştirildi.

*  YJA Star gerillaları, 3 Eylül saat 09.45’te Xakurkê’nin Girê Şehîd Derwêş alanındaki Türk ordusunun obüs ve havan mevzilerini ağır silahlarla vurdu. Bu eylemde 6 Türk askeri öldürüldü, 1 mevzi de imha edildi. Eylemin ardından diğer mevzilerde de patlamalar meydana geldi. Bu eylem, gerillanın profesyonelleşmesinin büyük emektarlarından komutan Rêzan Amed'in intikamı için düzenlendi. 

Metîna Bölgesi

*  Girê Amediyê Direniş Alanı’nın Girê Şehîd Pîrdoğan savaş mevzileri çevresindeki Türk askerleri, Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde 1 Eylül saat 07.10’da vuruldu; 3'ü öldürüldü. 

* Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 3 Eylül saat 15.30’da 2 kez sabotaj taktiğyle vuruldu; 2'si öldürüldü.

Bombardımanlar sürüyor

* Türk ordusu, 3 Eylül’de Girê Amediyê ve Saca Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini 10 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombaladı.

*  Girê FM Direniş Alanı, 3 Eylül’de obüs ve havanlarla onlarca kez bombalandı.

* Girê Bihar, Sîda ve Şehîd Fedakar Direniş Alanları ile Metîna’nın Golka alanı savaş uçaklarıyla 15 kez bombalandı.

* Şehîd Fedakar Direniş Alanı, 86 kez; Girê Amediyê Direniş Alanı ise 12 kez saldırı helikopterleriyle bombalandı.

* Türk ordusu, Werxelê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzi ve tünellerini kepçe ve kırıcı kepçelerle yıkmaya çalıştı.   BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.