Bırakın biz tedavi edelim

  • Tutsak yakınları, bir kez daha taleplerini yineleyerek, “Ölüm döşeğindeki hasta tutsakları bırakın tedavi edelim” çağrısı yaptı. 

 

Hasta ve infazı yakılan tutsak yakınlarının Adalet Nöbeti, 301. gününde Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi önünde devam etti. Eyleme, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAY-DER), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEBYA-DER), Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırma Derneği (MED-DER) ve Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED) yöneticileri katıldı. 

Cezaevi önünde açıklama yapan hasta tutsak Civan Boltan'ın annesi Nazime Boltan, “Biz sizden ağır şeyler istemiyoruz, ya hasta tutukluları tedavi edin ya da bırakın biz tedavi edelim” dedi. Boltan, şöyle devam etti: “Tutukluları ailelerine yakın yerlere getirin. Ben hasta çocuğumun görüşüne gidemediğim için, 5 yıldır çocuğumu göremiyorum. Ben çocuğumu göremezsem de kanımın son damlasına kadar onun mücadelesini sürdüreceğim. Ölüm döşeğindeki hasta tutukluları serbest bırakın” diye seslendi. 

Eylem, tutsak yakınlarının “Bijî berxwedana zindanan” ve “Hak, hukuk, adalet” sloganlarıyla son buldu.   AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.