Bitlis'te kadınların temposu yoğun

Kadın Haberleri —

  • Bedlîs’te (Bitlis) tek kadın aday olan Yeşil Sol Partili Semra Çağlar Gökalp’ın etrafında kenetlenen kadınlar, “Gücümüzle 14 Mayıs’ta AKP ve sistemini değiştireceğiz” dedi. 

AKP iktidarının kadınları evlere mahkum ettiği Bedlîs’in tek kadın adayı Yeşil Sol Parti’den Semra Çağlar Gökalp. Yeşil Sol Parti’nin adayı etrafında kenetlenen kadınlar, seçim çalışmalarına öncülük ediyor. Bedlîsli kadınlar, kentte ve ilçelerinde köy köy, mahalle mahalle ve ev ev dolaşarak Yeşil Sol Partili Gökalp için oy istiyor.

Kadınların kentteki seçimlerde öncü rol oynadığını belirten Barış Annesi Saadet Çaçan, “Kadınların bulunduğu alanlarda yaptığı çalışmalar ve konuşmalar çok etkili oluyor. Gittiğimiz her yerde kadınların neden özgür olmalarını anlatıyoruz. Bu seçimde kadınların çalışması çok iyi oluyor ve şu an her yerde kadınları görüyoruz. Köylerde, mahallelerde ve evlerde seçim çalışması yürüten kadınlarla başaracağız” dedi. 

Büyük acılar yaşadık

AKP iktidarında çok büyük acılar yaşadıklarını dile getiren Çaçan, “Erdoğan, annelerin ciğerini yaktı. O yüzden 14 Mayıs seçimleri için çok çalışıyoruz ve başaracağız. Ne olursa olsun Erdoğan’ın artık gitmesi gerekiyor. Bitlis’te üç vekilimizi de Meclis’e göndereceğiz” diye konuştu.  

Daha güçlü olacağız

Kentte seçim çalışmalarına öncülük ettiklerini belirten Süreyya Aydın ise şunları söyledi: “Bedlîs genelinde muhafazakar bir yapı var. Biz de kadınların seçim çalışmalarına katılması ve evlerden çıkması için çalışıyoruz. Özellikle köylerde yaptığımız seçim çalışmalarda kadınların yoğun ilgisiyle karşılaşıyoruz. Kadınlar köylerde bizi zılgıtlarla, zafer işaretiyle büyük bir coşkuyla karşılıyor ve destek veriyor. Kadınların bu destekleri bizlere güç, moral ve motivasyon veriyor. Özellikle Bedlîs’in bazı ilçelerinde kadınlar dışarı çıkmak ve bir şeyler yapmak istiyor ama o muhafazakâr, erkek zihniyeti izin vermiyor. Kadınlar, Kürt Özgürlük Hareketi ile beraber bir adım değil, birkaç adım ilerledi.”

Kadınların dünyaya yayılan “Jin jiyan azadî” felsefesiyle mücadesini yükselttiğini ifade eden Aydın, seçimlerle beraber kadınların daha da güçlü olacağını söyledi. İktidarın Bedlîs’te ciddi baskısı olduğunu dile getiren Aydın, şunları ekledi: “AKP’nin toplum, adalet ve demokrasi üzerindeki baskısını 14 Mayıs seçimleriyle ortadan kaldıracağız. Biz kadınlar; canla, başla çalışıyoruz. Özellikle Yeşil Sol Parti’nin mahalle ve köy çalışmaları adeta miting havasında geçiyor. Biz kentimizde kadınların gücüyle AKP ve sistemini 14 Mayıs’ta değiştireceğiz. O güç biz kadınlarda var.”

Yeşil Sol Parti umudu arttırdı

Yeşil Sol Parti Tetwan İlçe Eşsözcüsü Nurdan İlbasan, Yeşil Sol Parti ile kadınların umudunun arttığını ifade ederek, şöyle konuştu: “Bu seçimde kadın gücümüzü göstereceğiz. Seçimlerden sonra kadınlara bir yol açacağız, kadının gücünü büyüteceğiz. Seçimlerden sonra kent genelinde kadın çalışmalarına devam edeceğiz. Kadınlar Yeşil Sol Parti’yi kesinlikle ‘umut’ olarak görüyor. Kürt Özgürlük Hareketi’nin verdiği mücadele gerçekten başarıya ulaşmıştır.”

BİTLİS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.