BM: Fransa, Mali'de 19 sivili öldürdü

Dünya Haberleri —

.

.

  • Birleşmiş Milletler (BM) raporuna göre Fransa, Mali'de 3 Ocak 2021'de düzenlediği hava saldırısında 19 sivilin ölümüne yol açtı. 

 

Birleşmiş Milletler Mali Çok Boyutlu İstikrar Misyonu (MINUSMA) bünyesinde Mali’nin Bounti köyünde sivillerin hayatını kaybettiği 3 Ocak saldırısına ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. 115 kişiyle yapılan görüşmelere dayanan rapora göre Fransa’nın Barkhane operasyonu kapsamında düzenlediği hava saldırısında bir düğün için buluşan 100 kişiden 19’u hayatını kaybetti. Raporda aynı saldırıda El Kaide'ye bağlı bir gruba üye olduğu tahmin edilen 3 kişinin de öldüğü belirtildi.

Fransa ise saldırı sonrası sivillerin hedef alındığı yönündeki iddiaları yalanlamış, silahlı grupların hedeflendiğini açıklamıştı. Mali ordusu da Fransa’nın açıklamasını desteklemiş, herhangi bir sivil kayıp yaşanmadığını belirtmişti.

Rapor ardından bir açıklama yapan Fransa Savunma Bakanlığı tepki göstererek sivillerin değil, cihatçıların öldürüldüğünü savundu. Bakanlık, BM’yi daha bağımsız ve güvenilir bir soruşturma yürütmeye davet etti.

BRÜKSEL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.