Bombaatar mevzisinde öldüler

  • Gerillalar, 11 Ekim sabahı Kela Bedewê’deki Türk güçlerinin bombaatar mevzisini imha etti; içindeki 3 Türk askerini öldürdü.

 

Türk ordusunun işgal/imha saldırılarını kimyasal silahlarla da sürdürmesine rağmen direnen gerillalar, eylemlerle de yanıt veriyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, eylemler ve Türk saldırılarıyla ilgili şu bilgiler verildi:

*  Gerillalar, 11 Ekim günü saat 09.00’da Zap’a bağlı Kela Bedewê’deki işgalcilere karşı etkili bir eylem yaptı. İşgalcilere ait bombaatar mevzisinin tam isabetle vurulduğu bu eylemde, 3 Türk askeri öldürüldü, 1 bombaatar ve mevzi imha edildi. Bu eylem, kimyasal silah saldırıları sonucu şehadete ulaşan Cumalî Çorum ve Werxelê şehitlerinin intikamı için yapıldı.

*  Zap’a bağlı Çiyayê Reş alanı, 11 Ekim günü 17.10 ve 17.40 saatlerinde savaş uçaklarıyla bombalandı.

*  Metîna’nın Golka alanına bağlı Dola Heval Cuma çevresi, 11 Ekim günü 23.00-23.50 saatleri arasında savaş uçaklarıyla bombalandı.

*  Xakurkê bölgesine bağlı Lolan Suyu çevresi ve Sinînê alanları, 12 Ekim günü 10.30-11.30 saatleri arasında savaş uçakları tarafından bombalandı.

* Metîna’nın Girê Mozella yamaçları, 12 Ekim günü 15.00-21.00 saatleri arasında saldrı helikopterleri ve sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüs ve havanlarla bombalandı.

* Avaşîn Werxelê alanı, 11 Ekim günü saat 16.55’te savaş uçaklarıyla bombalandı.   BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.