Bombardıman altında eylemler

  •  Türk ordusunun kesintisiz bombardımanına rağmen direnişi sürdüren gerilla, eylemlerle yanıt veriyor. 

 

İşgalci Türk ordusu, Direniş Alanları’nı 49 kez yasaklı bomba ve kimyasal silahlar, 4 kez savaş uçakları, 97 kez saldırı helikopterleri, onlarca kez de obüs, havan ve tanklarla bombaladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, devam eden savaşla ilgili şu bilgiler verildi:

Zap Bölgesi

*  Sîda Direniş Alanı’nın Şehîd Agir savaş mevzileri çevresinde 1 Ekim 08.00, 12:30 ve 16.30 saatlerinde hareket halindeki Türk askerleri, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde ağır silahlarla vurularak darbelendi.

* Sîda Direniş Alanı’nın Şehîd Agir savaş mevzileri çevresindeki Türk askerleri, 1 Ekim saat 10.30’da eşzamanlı iki suikast eylemiyle vuruldu; 1’i rütbeli olmak üzere 2'si öldürüldü. 

*  Çemço’nun Şehîd Fedakar Direniş Alanı’ndaki türk askerleri, 1 Ekim'de denetim altına alındıktan sonra ağır silahlarla vurularak darbelendi.

*  Çemço Direniş Alanı’nın Şehîd Serxwebûn savaş mevzilerine 29 Eylül’de girmek isteyen Türk askerleri, 3 kez sabotaj taktiğiyle vuruldu; en az 5'i öldürüldü.

*  Çemço Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 2 Ekim saat 08.40’ta suikast taktiğiyle vuruldu; 2'si öldürüldü. 

*  Sîda Direniş Alanı’nın Şehîd Agir savaş mevzileri çevresinde harekete geçen Trük askerleri, 2 Ekim saat 08.30’da suikast taktiğiyle vuruldu; 1'i öldürüldü. 

*  Çemço Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 2 Ekim saat 16.20’de ağır silahlarla vuruldu; 1'i öldürüldü. 

* Sîda Direniş Alanı’nın Şehîd Agir savaş mevzileri çevresindeki Türk askerleri, 2 Ekim saat 16.00’da ağır silahlarla vuruldu; 1'i öldürüldü. 

Metîna Bölgesi

*  Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde 1 Ekim gece saatlerinde Girê Amediyê Direniş Alanı’na indirme yapmak isteyen Skorsky helikopterini müdahale edildi. Etkili vuruşlarının ardından Skorsky helikopteri indirme yapamadan alandan uzaklaşmak zorunda kaldı. 

Türk ordusunun bombardımanı

*  Türk ordusu, 1 Ekim’de Girê Amediyê ve Şikefta Birîndara Direniş Alanları’ndaki savaş mevzileri ile Saca Direniş Alanı’nın Şehîd Xursî savaş mevzileri, Çemço Direniş Alanı’nın Şehîd Bahoz savaş mevzileri ve Sîda Direniş Alanı’nın Şehîd Agir savaş mevzileri yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla 10 kez bombalandı. Aynı zamanda Şehîd Agir savaş mevzileri önünde plastik malzeme ve araba lastiklerini yakılarak çıkan zehirli dumanlar, savaş mevzilerine yönlendirildi. 

* Sîda Direniş Alanı’nın Şehîd Felat savaş mevzileri, 1 Ekim'de yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla 8 kez bombalandı. 

* Girê Cûdî Direniş Alanı, 1 Ekim'de savaş uçaklarıyla 2 kez bombalandı. 

* Kurêjahro, Çemço, Saca, Girê FM, Girê Cûdî ve Girê Amediyê Direniş Alanları, 1 Ekim'de  saldırı helikopterleriyle 47 kez bombalandı. 

* Çemço Direniş Alanı, 1 Ekim'de obüs ve tanklarla onlarca kez bombalandı. 

* Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri ile Çemço Direniş Alanı’nın Şehîd Bahoz savaş mevzileri, 2 Ekim’de  yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla 4 kez bombalandı.

* Sîda Direniş Alanı’nın Şehîd Felat savaş mevzileri, 2 Ekim’de yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla 15 kez bombalandı.

* Çemço Direniş Alanı’nın Şehîd Serxwebûn savaş mevzileri, 29 Eylül, 1 Ekim ve 2 Ekim’de yasaklı bomba, kimyasal silah ve biber gazlarıyla 12 kez bombalandı. Kullanılan kimyasal silahların tadının tatlı ve kokusunun ağır olduğu tespit edildi. 

* Metîna’nın Gundê Şêlazê arazisi ile Çemço Direniş Alanı, 2 Ekim’de savaş uçaklarıyla 2 kez bombalandı. 

* Saca, Şehîd Fedakar, Kurojahro, Girê Amediyê ve Girê Cûdî Direniş Alanları, 2 Ekim’de saldırı helikopterleriyle 50 kez bombalandı.

* Girê FM ve Çemço Direniş Alanları ile Xakurkê’nin Girê Bestanê alanı, 2 Ekim’de obüs, havan ve tanklarla onlarca kez bombalandı. 

* 1 ve 2 Ekim’de Kurojahro, Karker, Saca, Girê FM, Girê Cûdî ve Girê Amediyê Direniş Alanları üzerinde dron hareketliliği gözlenmiştir.

 

*****

 

İran saldırıları

* Xakurkê’deki Goşînê’ye bağlı Girê Berbizinê ve Hornê alanları, İran güçleri tarafından 1Ekim'de obüs ve havanlarla bombalandı.

* Helgurt ve Hornê alanları, İran güçleri tarafından 2 Ekim'de obüs ve havanlarla bombalandı. Bu bombalamalar sonucunda yöre halkının bağ ve bahçeleri zarar gördü.  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.