Bombardımana eylemlerle yanıt

  •  Türk ordusunun, Direniş Alanları’na kesintisiz bombardımanına eylemlerle yanıt veren gerilla, 1’i kepçe operatörü olmak üzere 13 Türk askerini öldürdü; 1 kepçe, 1 askeri çadır ve 2 mevziyi imha etti. 

Zafere yürüyen Kürdistan gerillasının, yüksek performansı, etkili vuruş kabiliyeti ve yaratıcı taktikleriyle işgalci Türk ordusuna ağır darbeler vurduğunu belirten HPG BİM, Türk devletinin masum ve onurlu Kürt halkına her yerde saldırarak Zap, Avaşîn ve Metîna’daki yenilgisinin üzerini kapatmaya çalıştığını kaydetti. BİM, sömürgeci soykırımcı Türk devleti ne kadar vahşice saldırırsa saldırsın haklı ve meşru özgürlük davası karşısında sonuç alamayacağını vurgulayarak, 15 Ağustos Diriliş Bayramı’nı selamlama eylemlerinde 13 Türk askerinin daha savaş dışı bırakıldığını söyledi. 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, Medya Savunma Alanları'nda devam eden savaş hakkında şu bilgiler verildi:

Zap Bölgesi

* Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde 10 Ağustos saat 00.40’ta Şikefta Birîndara Direniş Alanı’ndaki türk askerleri ağır silahlarla vuruldu; 2'si öldürüldü, 1 mevzi de imha edildi.

Avaşîn Bölgesi

*  Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde 9 Ağustos'ta Şehîd Rêber savaş mevzilerine doğru harekete geçmek isteyen askerlerden 1'inin öldürüldüğü, diğerlerinin geri çekildiği eylemde, 1 adet bombaatar silahına ve 16 adet bombasına, 1 adet silah dürbününe, 1 adet MPT – 55 piyade tüfeği şarjörüne, 1 adet mayın dedektörüne, 1 adet telsiz cihazına, 1 adet taşınabilir jammer cihazına ve aparatlarına, 2 adet askeri çantaya, sis bombalarına ve birçok yaşam malzemesine el konuldu. 

Heftanîn Bölgesi

*  Keşan alanındaki Girê Koxê Mele Yehya’da 6 Ağustos saat 13.30’da işgal amaçlı askeri yol yapmaya çalışan kepçelere, Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde ağır silahlarla müdahale edildi; 1 kepçe imha edildi, operatörlük yapan 1'i de öldürüldü. 

Metîna Bölgesi

* Girê Hakkarî Direniş Alanı’nın Girê Şehîd Zemanî savaş mevzilerini taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombalayan Türk askerleri, denetim altına alındı. Gerilla, 10 Ağustos saat 09.40’ta bir mevzide toplanan bu askerleri ağır silahlarla vurdu; 3'ünü öldürdü, 1 mevziyi de imha etti. 

*  Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini 10 Ağustos saat 10.15’te patlayıcılarla bombalamak isteyen Türk askerleri sabotaj taktiğiyle vurularak darbelendi. Türk askerleri, eylemin ardından bir kademe geri çekilmek zorunda kaldı.

*  Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini 10 Ağustos saat 13.30’da taktik nükleer bombalarla bombalamak isteyen Türk askerleri, sabotaj taktiğiyle vurulunca bir kademe geri çekilmek zorunda kaldı.

*  Girê Amediyê Direniş Alanı’nın Şehîd Gelhat savaş mevzileri çevresine 10 Ağustos saat 16.00’da konumlanmak isteyen Türk askerleri, suikast taktiğiyle vuruldu; 1'i öldürüldü. 

* YJA Star gerillaları, Girê Amediyê Direniş Alanı’nın Şehîd Pîrdoğan savaş mevzileri çevresine 10 Ağustos saat 20.20’de konumlanmak isteyen Türk askerlerini suikast taktiğiyle vurarak 1'ini öldürdü. 

*  Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 10 Ağustos saat 21.30’da suikast taktiğiyle vuruldu; 1'i öldürüldü. 

* Girê Amediyê Direniş Alanı’nın Şehîd Pîrdoxan savaş mevzileri çevresine 11 Ağustos saat 06.10’da konumlanmak isteyen Türk askerleri ağırsilahlarla vuruldu; 1 askeri çadır imha edildi, içindeki 4 asker de öldürüldü. 

Bombardımanlar sürüyor

*  Türk ordusu, 9 ve 10 Ağustos’ta Girê Cûdî, Girê Hakkarî ve Werxelê Direniş Alanları’ndaki savaş tünellerini 4 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombaladı. 

* Girê Bahar alanı ile Saca, Sîda ve Werxelê Direniş Alanları, 10 Ağustos'ta 11 kez savaş uçaklarıyla bombalandı.

* Girê Hakkarî, Girê FM ve Girê Cûdî Direniş Alanları 4 kez saldırı helikopterleriyle bombalandı.

* Girê Hakkarî ve Girê FM Direniş Alanları obüs ve havanlarla onlarca kez bombalandı.    BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.