Bombardımana eylemlerle yanıt

  •  Türk ordusunun yoğun bombardımanı altında eylemlerini sürdüren gerilla, 12 askeri öldürdü, 3 mevzi ve 1 A-4'ü imha etti. 

 

İşgalci Türk ordusu, Direniş Alanları’nı 14 kez yasaklı bomba ve kimyasal silahlar, 11 kez savaş uçakları, 44 kez saldırı helikopterleri, onlarca kez de obüs ve havanlarla bombaladı. Eylemlerle yanıt veren gerilla, 12 Türk askerini öldürdü.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, devam eden savaşla ilgili şu bilgiler verildi:

Zap Bölgesi

*  Sîda Direniş Alanı’nın Şehîd Agir savaş mevzileri çevresindeki Türk askerleri, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde 28 Eylül saat 17.40’ta ağır silahlarla etkili bir biçimde vuruldu; 2 mevzi ve 1 A-4 silahı imha edildi, 2 asker öldürüldü.

*  YJA Star gerillaları, 28 Eylül saat 19.40’ta Saca Direniş Alanı’ndaki Türk askerlerini ağır silahlarla vurarak darbeledi. 

*  Sîda Direniş Alanı’nın Şehîd Felat savaş mevzileri çevresine 28 Eylül 22.00 ve 00.00 saatlerinde mobese kamera sistemi yerleştirmeye çalışan Türk askerleri ferdi silahlarla vurularak darbelendi. 

*  YJA Star gerillaları, 29 Eylül saat 06.20’de Çemço Direniş Alanı’ndaki türk askerleri denetim altına aldıktan sonra suikast taktiğiyle vurdu; 1'ini öldürdü. 

Xakurkê Bölgesi

* Girê Şehîd Axîn Direniş Alanı’ndaki Türk mevzileri, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde 28 Eylül saat 09.30’da ağır silahlarla vuruldu; 1 mevzi imha edildi, 2 asker öldürüldü. Saat 10.30’da eylem alanına gelmek isteyen Türk askerleri de ağır silahlarla bir kez daha vuruldu; 4'ü öldürüldü. 

Metîna Bölgesi

* Girê Hakkarî Direniş Alanı’nın Girê Şehîd Piling’da bulunan işgalcilerin gizli bir birliği, 27 Eylül’de denetim altına alındı. Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde saat 09.00’da el bombaları ve ferdi silahlarla etkili bir biçimde vuruldu; 1’i rütbeli olmak üzere 3 Türk askeri öldürüldü.  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.