Brezilya’da Lula önde

Dünya Haberleri —

  • Brezilya’da Pazar günü devlet başkanlığı için yarışacak İşçi Partisi'nin solcu adayı Lula, aşırı sağcı Bolsonaro'nun 17 puan önünde gözüküyor.

 

212 milyonu aşan nüfusuyla Latin Amerika’nın en büyük ülkesi olan Brezilya’da Pazar günü devlet başkanı ile yardımcısının yanı sıra senato, temsilciler meclisi üyeleri ile eyalet valilerinin de belirleneceği genel seçimler düzenlenecek. Devlet başkanlığı için ise 12 aday yarışacak. Seçimin ilk turunda herhangi bir adayın yüzde 50’den fazla oy alamaması durumunda 30 Ekim’de en yüksek oyu alan iki aday başkanlık makamı için mücadele edecek. Yarışın ise aşırı sağcı mevcut Devlet Başkanı Jair Bolsonaro ile solcu eski Devlet Başkanı Lula da Silva arasında geçmesi bekleniyor. 

17 puanlık fark var

IPEC’in paylaştığı seçim anketi sonuçları, oy oranını geçen hafta düzenlenen anketlere oranla yüzde 1 artıran solcu Lula da Silva’nın yüzde 48, önceki anketle aynı oranda kalan aşırı sağcı Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun ise yüzde 31 oy alacağını ortaya koydu. Seçimin ikinci tura kalması durumunda ise anketler, yüzde 35 oy alması öngörülen Bolsonaro’ya karşı İşçi Partisi’nin adayı Silva’nın yüzde 54 ile seçimleri kazanacağını gösterdi.  HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.