Britanya Ulusal Eğitim Sendikası Öcalan’a özgürlük istedi

Eğitim sendikası Öcalan

Eğitim sendikası Öcalan

  • Kürt Halk Önderi Öcalan'a özgürlük talepleri emek dünyasından karşılık görmeye ve artmaya devam ediyor. Yıllık kongresinde 1700 eğitimci bir anda ayağa kalkarak Öcalan'ın resimlerini kaldırıp "Freedom for Ocalan" dedi.

EREM KANSOY

Önder Apo’ya özgürlük Newrozlarında meydanlara akan milyonlara cevap, Britanya’da 500 bin üyeli eğitim sendikasından geldi. Sendika Öcalan’a özgürlük kampanyasına destek verdiğini ilan etti. Sendikanın bugün yapılan kongresinde  “Freedom for Öcalan” posterleriyle ayağa kalkan binlerce eğitim emekçisi delege, Öcalan'ın özgürlüğünü talep etti.

Britanya merkezli süren ve İngiliz İşçi Sendikal hareketinin öncülük ettiği Öcalan’a Özgürlük Kampanyasına ulusal eğitimciler sendikası da destek verdi. Britanya’nın en büyük ve prestijli sendikalarından olan Ulusal Eğitim Sendikası NEU, bu yılki kongresini Kürt Halk Önderi Öcalan'a özgürlük çağırısı ile kapattı.

Kongrede divan delegeleri Abdullah Öcalan’nın özgürlüğü için hep beraber ayağa kalkmaya davet etti. Kongre salonunda hazır bulunan 1.700 delege aynı anda “freedom for Ocalan” (Öcalan’a Özgürlük) yazılı portreleri kaldırdı ve özgürlüğünü istedi.

Güney İngiltere’de bulunan Bournemouth kentinde, düznlenen kongrede sendikanın ülke genelinden toplanan delegeleri, çeşitli sendika liderleri, milletvekilleri ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.

Eğitimciler sendikasının Britanya genelinde yaklaşık 500 bin üyesi olduğu biliniyor.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.