Bu ceberut iktidar tarihin çöplüğüne

Malazgirt Newrozu 2023

Malazgirt Newrozu 2023

  • Mûş’un Milazgir (Malazgirt) ilçesinde Newroz, coşkuyla kutlandı. İlçede 5 yıl aradan sonra yapılan kutlamada, Newroz alanı bayraklarla süslendi. HDP Muş milletvekilli Şevin Coşkun, "Demokratik bir cumhuriyet için 14 Mayıs seçimleri tarihi bir fırsattır. 14 Mayıs'ta bu ceberut iktidarı tarihin çöplüğüne göndereceğiz" dedi.

Kutlamada konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed Milletvekili İmam Taşçıer, yaşanan depremler nedeniyle yasta olduklarını belirterek, “Bu Newroz'u bir direniş haline getiriyoruz. Bu Newroz'u Sayın Abdullah Öcalan'a yönelik tecride karşı bir tepki olarak kutluyoruz. Değerli halkımız, Kürt halkının özgürlüğüne giden yol ulusal birliğin sağlanmasından geçiyor. Bizler için elzem olan şey bir an önce Kürt ulusal birliğinin sağlanmasıdır. Bunun için çalışmalarımız sürüyor. Bugün bu alanda olduğu gibi her alanda, yerde birlik içerisinde durmamız gerekir. 100 yıl önce Lozan'da dört parçaya ayrılan Kurdistan'ı, bu direniş Newroz'u ile birleştirelim" diye konuştu.

Ardından konuşan HDP Muş milletvekilli Şevin Coşkun, Newroz’un zulme karşı direnişin sembolü, yeni yaşamın habercisi, kahramanlık iradesi ile şahlanışın destanı olduğunu ifade ederek, halkın bayramını kutladı. Coşkun, "Demokratik bir cumhuriyet için 14 Mayıs seçimleri tarihi bir fırsattır. 14 Mayıs'ta bu ceberut iktidarı tarihin çöplüğüne göndereceğiz. Bizler özgürlüğümüze, eşit haklara kavuşuncaya dek Newroz ruhuyla mücadele etmeyi sürdüreceğiz" dedi.

Konuşmalarının ardından HDP ve Yeşil Sol Parti yöneticileri tarafından Newroz ateşi yakıldı. Newroz ateşi etrafından halaya duran yurttaşlar, "Direne direne kazanacağız", "Bijî Serok Apo" sloganları attı. Newroz kutlaması, yerel sanatçıların müzik dinletisiyle sona erdi. MALAZGİRT

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.