Bu iktidara mecbur değiliz

Halkevleri Genel Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Çelik

Halkevleri Genel Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Çelik

  • Halkevleri Genel Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Çelik, “İktidar her sıkıştığında savaş siyasetiyle toplumu baskılamaya çalışıyor” diyerek toplumun bu iktidara mecbur olmadığını söyledi.

Jinnews’e konuşan EMEP Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan, savaş politikalarının karşısında halkların kardeşliğinin, dayanışmanın da dile getirileceği bir gün olarak 1 Mayıs’ın örgütlenmesinin önemli olduğunu belirterek, “1 Mayıs sadece kent merkezlerinde yapılacak gösterilere sığmayacaktır. Bütün yerellerden yapılacak bu eylem ve etkinliklerle hem işçi, emekçi sınıfının taleplerini haykırdığı hem de demokrasi isteyenler, siyasal özgürlükleri savunanların kendi taleplerini gösterdiği bir gün olarak 1 Mayıs’ı kutlamanın önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle 7 kurum yaptığımız açıklamada kitlesel ve yaygın 1 Mayıs’ın kutlanması yönünde de bütün sendikalara, demokrasi güçlerine ve halk güçlerine çağrımız oldu” dedi.

EMEP Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan

Halkevleri Genel Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Çelik de “Demokrasi İttifakı”na dikkat çekerek, “İktidar her sıkıştığında çeşitli düzeylerde savaş siyasetiyle bu toplumun tamamını baskılamaya, sindirmeye yönelik adımlar atıyor. Ekonomik krizin yükünü biz çekmek zorunda değiliz, çünkü sebebi biz değiliz. ‘Yoksullaştırılmaya, savaşa, krize karşı birlikte direnelim’ diyoruz. Bu düzene, bu iktidara mecbur olmadığımızı, toplumun kendi alternatifini yaratabileceğini düşünüyoruz. Savaş karşısında barış ve kardeşlik içinde yaşayabileceğimiz imkan ve olanaklar var” şeklinde konuştu.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.