Buldan: Hesap vere vere gideceksiniz

İskenderun’da bulunan Koordinasyon Merkezi'nde depremzedeleri ziyareti eden heye

İskenderun’da bulunan Koordinasyon Merkezi'nde depremzedeleri ziyareti eden heye

  • HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, “bana bir yıl verin” diyen AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a,  “Bu halkların, bu toprakların, bu coğrafyanın, bırakın size bir yıl, bir gün dahi tahammül edecek gücü kalmadı. Bir yılı size ödül olarak size hiç kimse vermeyecek, çünkü hesap vere vere gideceksiniz” şeklinde seslendi. 

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Pervin Buldan, Kürt siyasetçi Ahmet Türk ve bileşen partilerin temsilcilerinin de aralarında bulunduğu heyet, depremin etkilediği Hatay'da depremzedeleri ziyaret etti. İskenderun’da bulunan Koordinasyon Merkezi'nde depremzedeleri ziyareti eden heyet, burada açıklama yaptı.

Kürt siyasetçi Ahmet Türk, halk sevgisi olan insanların depremin ilk gününde harekete geçerek, yaraları sarmaya başladığını belirterek, “Ne yazık ki devlet 3-4 gün içinde bırakın halka ulaşmayı, halka ulaşmayı isteyenleri bile engelleyen bir tavır ve tutum içinde oldu. Devletin bu duyarsızlığına karşı halkların çok duyarlı bir şekilde davranmış olması, bize gelecek için büyük umut veriyor” dedi.

Daha sonra konuşan HDP Eşbaşkanı Buldan, Hatay başta olmak üzere bütün kentlerde eksikliklerin olduğuna dikkat çekerek, “İnsanlar enkaz başında yakınlarının cenazesinin çıkmasını beklerken, bir yandan da gecenin eksi derecelerinde üşümenin ve buna benzer mağduriyetlerin yaşandığını hala görüyoruz. Çadır eksikliğinin çok fazla olduğu, ısınmanın, barınmanın çok fazla yaşandığı bu kentte, bir kez daha feryatları duyuyoruz. Çadıra ihtiyaç var, barınmaya ihtiyaç var. Enkazın altından insanların yakınlarının çıkarılmasına ihtiyaç var. İlk günlerde hiçbir şekilde müdahale edilmeyen, iş makinelerinin olmadığı bu kentlerde, bugün bakıyoruz iş makineleri enkazları kaldırmak için sıraya girmişler. Depremzedelerin yakınlarını enkaz altında bırakanların feryadı, cenazelerine bir an önce kavuşmak, bu cenazelerin vücut bütünlüğü bozulmadan, dini vecibeler yerine getirilerek defnedilmesidir” şeklinde konuştu. 

Sorumluluğu olanların, sanki yaşanan bu depremde hiçbir sorumlulukları yokmuş gibi davrandıklarını belirten Buldan, şöyle devam etti: "Binlerce insanımızın enkaz altında kalmasından, binalara imar affı çıkarmanızdan, insanları çıkarmadan enkaz kaldırma işlemlerine başladığınızdan, 20 yıldır topladığınız yaklaşık 40 milyar dolarlık deprem vergisini depremin dışında her yerde çarçur etmenizden dolayı hesap vereceksiniz. Bütün bunlar yaşanırken ‘bana bir yıl verin’ diyen Cumhurbaşkanı’na sesleniyoruz; bu halkların, bu toprakların, bu coğrafyanın, bırakın size bir yıl, bir gün dahi tahammül edecek gücü kalmadı. Bir yılı size ödül olarak size hiç kimse vermeyecek, çünkü hesap vere vere gideceksiniz.”

Heyetin kentteki ziyaretleri devam etti. HATAY

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.