Çarçira’da taziye

  • PKK Şehit Aileleri ile Dayanışma Komitesi Üyesi Yasin Bulut (Şukrî Serhed) için katledildiği Süleymaniye’nen Çarçira Mahallesi’nde kurular taziye çadırı, ziyaretçi akınına uğradı.

Yasin Bulut, Mehmet Karasungur Şehitliği’nde binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Binlerce kişi “Şehîd namirin”, "Bimre xiyanet" sloganları attı. Cenaze töreninde konuşan PKK Şehit Aileleri ile Dayanışma Komitesi’nden Ebdulwehab Ehmed, mücadelesini anlattıktan sonra şunun altını çizdi: "Düşman bilmelidir ki; şehit Şukrî’nin kanı yerde kalmayacak, mücadelemizi büyüteceğiz."

Bulut için katledildiği yer olan Çarçira Mahallesi’nde taziyeler kabul edildi. Taziye çadırı, ziyaretçi akınına uğradı. Ziyaret edenler arasında Görevden uzaklaştırılan Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Eşbaşkanı Lahûr Şêx Cengî de vardı. Bulut için kurulan taziye çadırını ziyaret ederek, başsağlığı dileklerinde bulunan Lahûr Şêx Cengî taziye çadırı çıkışında yaptığı açıklamada, "Şukrî Serhed’e yapılan alçakça saldırıdan ötürü büyük üzüntü duyuyorum, güvenlik güçlerine çağrımdır; bir an önce katiller yakalanmalıdır" diye seslendi.

Bu arada Goran Hareketi’nden yapılan yazılı açıklamada, "Terörist saldırıyı ve her türlü şiddetti kınıyoruz. Yetkililerden isteğimiz, bir an önce olayın perde arkasını açıklamasını ve suçluları bulup, cezalandırılmasını istiyoruz” denildi.

Federe Kürdistan Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani de suikastın hemen ardından yaptığı yazılı açıklamada, “Şukrî Serhed’in katledilmesini şiddetle kınıyorum. Güvenlik güçlerini gece gündüz katilleri aramaya ve cezalandırılmaları için mahkemeye teslim etmeye çağırıyorum” demişti.

YNK Politbüro Yöneticisi Şanaz Îbrahîm Ehmed ise yaptığı açıklamada, şunları ifade etti: "Bu şehrin güvenlik güçlerinin bu suçu işleyenleri bir an önce bulmasını ve cezalandırılmasını, infazı için mahkemeye teslim etmesini talep ediyorum. Süleymaniye'yi kendi amaçlarının alanları haline getirmek istiyorlar. Süleymaniye özgürlüğün, özgür düşüncenin, siyasi mücadelenin alanıdır. Farklı görüşlerde olanlar da burada çalışmalar yürütebilir. Onların korunması da güvenlik güçlerinin omuzlarındadır.”  SÜLEYMANİYE

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.