CHP’de Özel dönemi

Özgür Özel

Özgür Özel

  • Son seçim yenilgisinin ardından koltuğu bırakmayan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP 38. Olağan Kurultayı’nın ikinci turunda delegelerin sadece 536 oyunu alarak Genel Başkanlığa veda etmek zorunda bırakıldı. CHP Genel Başkanı seçilen Özgür Özel, CHP içinde ‘seferberlik’ ilan ettiğini belirterek, “Elimizdeki belediyelerin tamamını yeniden kazanacak, yanlarına yenilerini ekleyecek ve hep birlikte büyük bir zaferi kazanacağız” dedi.

Son seçim yenilgisinin ardından koltuğu bırakmayan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP 38. Olağan Kurultayı’nın ikinci turunda delegelerin sadece 536 oyunu alarak Genel Başkanlığa veda etmek zorunda bırakıldı. CHP Genel Başkanı seçilen ve aslında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun emanetçisi olduğu iddia edilen Özgür Özel, CHP içinde ‘seferberlik’ ilan ettiğini belirterek, “Elimizdeki belediyelerin tamamını yeniden kazanacak, yanlarına yenilerini ekleyecek ve hep birlikte büyük bir zaferi kazanacağız” dedi.

Genel Başkanlık seçimi ikinci tura kalan Ankara Spor Salonu'nda yapılan 38. Olağan Kurultayı'nda 5 Kasım saat 00.30’da başlayan oylama 02.30’da sona erdi. Özel ikinci turda 812 oyla CHP'nin yeni Genel Başkanı olurken, Kılıçdaroğlu 536 oyda kaldı. 4 Kasım saat 23.00'te tamamlanan birinci tur oylamada Kemal Kılıçdaroğlu 664, Özgür Özel 682 oy almış, 18 oy geçersiz sayılmış ve 2 oy boş kullanılmıştı. Genel Başkan seçilmek için adaylardan birinin bin 366 delegeden en az 683'ünün oyunu alması gerekiyordu. Kılıçdaroğlu'na ilk turda oy veren delegelerin 128'i ikinci turda oy vermedi, Özgür Özel ise ilk turdakinden 130 oy fazla alarak CHP'nin başına geçti.  Sonucu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu duyurdu.

CHP Genel Başkanı seçilen Özgür Özel, teşekkür konuşması yaptı. Kılıçdaroğlu'na teşekkür eden Özel, "Sırtıma, omzuma yüklemiş olduğunuz sorumluluğun farkındayım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, İsmet Paşa'nın, Bülent Ecevit'in, Deniz Baykal'ın, Murat Karayalçın'ın, Hikmet Çetin'in, Altan Öymen'in ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğunda oturmak, onların emanetine sahip çıkmak, bundan sonra benimle birlikte hepinizin görevidir. Ben sizlere güveniyorum" dedi. Özel, salondan CHP'nin 130 milletvekiliyle, 81 il başkanıyla el ele omuz omuza çıktığını söyledi. Özel, delegelerin tamamını kendisine oy vermiş olarak kabul ettiğini ifade ederek, tüm delegelere şükranlarını sundu.

Yerel seçimlere odaklanma

Bu zor süreçte hiçbir kırgınlık çıkarmayacağına söz veren Özel, şunları kaydetti: "Grubumuz, Pazartesi sabahından itibaren Plan Bütçe Komisyonu’ndaki mücadelesine büyük bir enerjiyle ve tek yumruk devam edecek. Bizler de hep birlikte 5 ay sonraki çok önemli yerel seçim sürecine odaklanacağız. Buradan 1,5 milyon üyemize diyorum ki; biz, Cumhuriyet'in 100. yılında yaşadığımız büyük üzüntüyü telafi etmek, yüzleri güldürmek, ikinci yüzyıla zaferle girmek için örgütümüzle yarından itibaren seferberlik ilan ediyorum. Durmayacağız, çalışacağız. Omuz omuza çalışacağız, elimizdeki belediyelerin tamamını yeniden kazanacak, yanlarına yenilerini ekleyecek ve hep birlikte büyük bir zaferi kazanacağız. Ben buna inanıyorum."

CHP 38. Olağan Kurultayı'nda genel başkanın belirlenmesinin ardından dün de Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelikleri için seçim yapıldı.

 

*****

Özgür Özel kimdir?

Özgür Özel, 21 Eylül 1974'te Manisa'da dünyaya geldi. 1999'da serbest eczacılığa başlayan Özel, 2011’de milletvekili seçilene kadar serbest eczacılık mesleğini sürdürdü. Özgür Özel, eczacı meslektaşı Didem Özel ile evli ve İpek adında bir kızları var. 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde CHP Manisa Belediye Başkan adayı olan siyasetçi, Türk Eczacıları Birliği'nde bir dönem Saymanlık, iki dönem Genel Sekreterlik görevlerini yürüttü. 12 Haziran 2011'de CHP Manisa milletvekili olarak seçildi. Özel, 24, 25, 26, 27 ve 28. dönemlerde Manisa Milletvekili olarak Meclis’te görev yaptı. CHP 18. Olağanüstü Kurultayı'nda PM Üyesi seçildi. Grup Başkanvekilliği görevini üstlenene kadar bu görevini sürdürdü. 25, 26 ve 27. dönemde CHP Grup Başkanvekili görevi yapan Özel, 28. dönemde ise CHP Grup Başkanı oldu. ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.