Çiçek ailesi destek bekliyor

Yurt Dışı Haberleri —

Çiçek ailesi

Çiçek ailesi

  • Türkiye’de yaşadıkları baskı nedeniyle 17 Temmuz’da Berlin Havalimanı’ndan üç çocuklarıyla Almanya’ya giriş yapan Çiçek ailesinin iltica talebi reddedildi. Aile, kamuoyundan destek bekliyor.

 

Siyasi sığınma talebiyle 17 Temmuz’da Almanya’ya gelen Kürdistanlı Çiçek ailesi 20 gündür Berlin Havalimanı’nda tutuluyor. Göçmen bürosu tarafından sığınma talepleri reddedilen aile, Türkiye’ye gönderilme tehlikesiyle karşı karşıya. Zekiye Çiçek (34) eşi Erkan Çiçek’in 2006 yılında gördüğü işkenceden dolayı yıllardır tedavi gördüğünü, Türkiye’de yaşam koşullarının kalmaması nedeniyle Almanya’ya gelmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Berlin Havalimanına ulaştıkları gibi iltica talebinde bulunduklarını söyleyen Zekiye Çiçek, “Çarşamba günü ise iltica başvurumuzun kabul edilmediği ve Türkiye’ye teslim edileceğimiz bilgisi verildi” dedi. Berlin Havalimanı Göçmen ve Mülteci Bürosu’nda tutulan aile kamuoyundan destek beklediklerini dile getirdi.

İltica taleplerinin kabul edilmemesi nedeniyle Türkiye’ye teslim edilme endişesi yaşayan Zekiye Çiçek, intihar girişiminde bulunmuş, daha sonra hastaneden taburcu edilmişti. Eşi Erkan Çiçek’in başlattığı açlık grevi ise devam ediyor.

BERLİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.