Çiyareş'te cenazeleri de bıraktı

  •  Türk ordusu, 14 Mayıs'ta Çiyareş Direniş Alanı’na bağlı Girê Cehennem savaş mevzilerini savaş uçaklarıyla 10 kez bombaladıktan sonra iki koldan savaş mevzilerine doğru karadan ilerleyip kimyasal silah kullanmak istedi.
  •  Gerilla, denetim altına aldığı Türk askerlerini, ferdi silahlar ve el bombalarıyla; bir grubu da sabotaj taktiğiyle vurup 5'ini öldürdü. Çekilmek isteyen Türk askerlerini, ikinci kez vuran gerilla, çatışmalarda 13'ünü daha öldürdü, 10'unu yaraladı. 

Kimyasal silahlar da dahil her türlü yöntemle saldıran Türk ordusu, HPG'nin aylık bilançosu açıklandıktan sonra 23 kayıp daha verdi. 

HPG BİM, sabah saatlerinde paylaştığı aylık bilançonun ardından öğleden sonra da günlük açıklamasını yaptı. BİM'in saldırı ve eylemlerle ilgili verdiği bilgiler şöyle:

Avaşîn Bölgesi

*  Türk ordusu, 14 Mayıs günü 12.00-18.30 saatleri arasında Werxelê Direniş Alanı’nı 13 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombaladıktan sonra savaş mevzilerine doğru ilerlemek istedi. Gerilla, müdahale ederek 4 kez ferdi ve ağır silahlarla vurunca ilerleyemedi. 

Zap Bölgesi

* Şehîd Şahîn Direniş Alanı’na bağlı Girê Şehîd Hewrê savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen Türk askerleri, aynı zamanda başına kamera yerleştirilen 1 köpeği de savaş tünellerine gönderdi. Gerilla, sabotaj taktiğiyle vurarak 3 askeri öldürdü. Bunun üzerine 20 kg patlayıcıyı bırakarak kaçtılar. Patlayıcı, 2 fener ve 1 kafa kamerasına el konuldu.

* Türk ordusu, aynı gün Çiyareş Direniş Alanı’na bağlı Girê Cehennem savaş mevzilerini savaş uçaklarıyla 10 kez bombaladıktan sonra 2 koldan savaş mevzilerine doğru karadan ilerleyip kimyasal silah kullanmak istedi. Denetim altına alınan Türk askerleri, saat 10.00’da ferdi silahlar ve el bombalarıyla vuruldu. Aynı zamanda bir gruba da sabotaj yapıldı. Etkili vuruşları sonucunda 5 Türk askeri öldürüldü. Ağır bir darbe alarak geri çekilmek isteyen Türk askerleri, akşam saatlerinde ikinci kez yine saldırı eylemiyle hedef alındı. Gerilla, yakın mesafeden el bombaları ve ferdi silahlarla vurdu, devam eden çatışmalar sonucunda 13 Türk askeri daha öldürüldü, 10'u yaralandı. Cenazelerini bu kez alandan götüremeyen Türk ordusunun, cenaze parçalarını siyah poşetlere koyduktan sonra uçurumlardan attığı görüldü.

* Çiyareş Direniş Alanı’na bağlı Kale savaş mevzileri çevresindeki Türk güçleri de aynı gün öğleden sonra sabotaj taktiğiyle vuruldu; 2 Türk askeri öldürüldü. 

* KDP denetimindeki alanlar üzerinden 14 Mayıs günü saat 23.15 ve 23.30’da gelerek Kurêjahro Direniş Alanı ile Girê Rûbar savaş mevzilerini bombalamak isteyen saldırı helikopterleri, gerilla tarafından ateş altına alınınca uzaklaşmak zorunda kaldı.

Yoğun bombardımana devam

* Türk ordusu, Medya Savunma Alanları’nı savaş uçakları, saldırı helikopterleri ve obüslerle onlarca kez bombalamayı sürdürdü.    BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.