Çocukları okuldan attılar

  • Mardin’in Kızıltepe ilçesinde bulunan Kızıltepe Sınav Koleji’nde 7. sınıf öğrencisi iki çocuğun notlaşması, okul yönetimi tarafından “Genel ahlaka aykırı” bulundu. İki öğrenci de okuldan atıldı.

Çocukların 97 defa doğum yapan bir kadına dair okudukları haber üzerine kendi aralarında notlaşmaları nedeniyle velileri okula çağrıldı. Velilerden çocuklarını başka bir okula almaları istendi. Duruma ilişkin gerekçeyi öğrenmek isteyen velilere, çocuklarının “okulun genel ahlaki kurallarına ters davrandıkları” aktarıldı. Çocuklardan birinin velisi olan Klinik Psikolog Mehmet Karaaslan, MA’dan Ahmet Kanbal’a yaptığı açıklamada, çocukların aralarında geçen kağıt üzerindeki yazışmanın yaşları gereği normal bir yazışma olduğunu dile getirerek, yazışmanın ne okulun ne de genel ahlaki kurallara aykırı olduğunu kaydetti.

Çocukların aralarındaki yazışmanın öğretmenleri tarafından alınmasının ve fotoğraflanmasının da hukuki olmadığını kaydeden Karaaslan, okulun rehber öğretmeniyle de görüştüğünü ancak sonuç alamadığını vurguladı. Karaaslan, rehber öğretmenin de “Okulun ahlaki değerlerini nasıl gözardı edeyim. Bu çocukları göndermezsem aileler bu duruma tepki gösterecek” cevabı verdiğini söyledi. “Hangi ahlaki değerler” diye soran Karaaslan, olayın üzerine gideceğini söylemesi üzerine Okul Müdürü Abidin Aslan’ın kendisine “Farklı bir kimliğimle bunun hesabını sorarım” diyerek, tehdit ettiğini belirtti.

Okul müdürünün bu tutumundan dolayı aileler, çocuklarını okuldan alarak, başka bir okula kaydetti.   MARDİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.