Çocuklarımızın mücadelesindeyiz

Şehit yakınları

Şehit yakınları

  • İktidarın cenazelere yönelik işkence politikalarını değerlendiren şehit aileleri, “Devletin cenazelerimize olan saldırıları ahlaksızlıktır, bunu kabul etmiyoruz. Çocuklarımızın mücadelesini devam ettireceğiz. Onların yolundayız” dedi. 

AKP-MHP iktidarının, Kürt halkına uyguladığı özel savaş politikaları, 20 yıldır kesintisiz bir şekilde sürüyor. Bu politikaların en yoğun uygulandığı konulardan biri de cenazeler ve mezarlıklara yönelik saldırılar. Bedlîs’in Yukarı Ölek köyünde bulunan Garzan Mezarlığı, 19 Aralık 2017’de tahrip edilirken, ailelerinden habersiz mezarlardan çıkarılan en az 282 cenaze, İstanbul Adli Tıp Kurumu’na götürüldüğü ve sonrasında İstanbul’daki Kilyos Mezarlığı’na defnedildiği iddia edilmişti, ancak sonrasında cenazelerin Kilyos’ta bir kaldırımın altına gömüldüğü ortaya çıktı. Kaldırımdan çıkarılan cenazeler, Kimsesizler Mezarlığı’na ve Kilyos Mezarlığı’na defnedildi. Diğer yandan yaşamını yitirenlerin birçoğunun cenazesi ise kemikler halinde kutu içerisinde ailelerine teslim ediliyor. 

İktidarın özel savaş politikalarına karşı ne mücadelelerinden ne de cenazeleri aramaktan vazgeçmeyeceklerinin mesajını veren aileler, JINNEWS’ten Elfazi Toral’a konuştu. Devletin Kürt halkına yönelik sindirme ve saldırı politikalarını hem Kurdistan hem de Rojava’da devam ettirdiğini söyleyen Kamile İmre, “Bizim mezarlarımıza, kemiklerimize saldırıyorlar. Çocuklarımızın kemiklerini kutuda veriyorlar elimize. Bu ahlaksızlığı kabul etmiyoruz. Devletin saldırıları ahlaksızlıktır. Devlet bu cinayete, bu ahlaksızlığa ve bu şiddete derhal son vermeli” dedi.

Hakaret etmeye hakları yok

“Devlet çocuklarımızı katlediyor ve cenazelerimizi vermiyor” diyen Nezahat Timurtaş da “Bizler kendi haklarımızı istiyoruz. Hiç kimsenin bizlere hakaret etmeye hakkı yok. Kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz. Çocuklarımıza sahip çıkıyoruz. Çocuklarımızı öldürüyor, buzdolabında saklıyorlar. Çocuklarımızın mezarlarını tahrip ediyorlar. Kemiklerini bizlere vermiyorlar. Bizlerden ve çocuklarımızın kemiklerinden bile korkuyorlar. Devlet bizim beyaz tülbentlerimizden korkuyor. Yüzlerce polis iki tane annenin etrafında toplanıyor. Devlet bizden ve mücadelemizden korkuyor. Biz var oldukça bu mücadele devam edecek. Bizden sonra gelen çocuklarımız da bu mücadelenin sürdürücüleri olacak. Devlet bizi yok etmeye çalıştıkça biz yenilenip tekrardan diriliyoruz. Devletin gücü biz Kürtlere yetmez. Hiçbir politikası bizi korkutamaz ve yıldıramaz” şeklinde konuştu. 

Ölüye bile saygısı yok

Kamile Koç ise şunları dile getirdi: “Bu zulmü artık kabul etmiyoruz. Çocuklarımızı dağlarda katlediyorlar, cenazelerimizi vermiyorlar. Bizim çocuklarımız doğru ve hak yolundadır. Devletin zulmünden dolayı dağlara gittiler. Ayrımcılığa, eşitsizliğe karşı çocuklarımız mücadele yürütüyor. Devletin ölüye bile saygısı yok.” 

Mücadeleden vazgeçmiyorlar

“Yaşamını yitiren çocuklarımızın mücadelelerini devam ettireceğiz” diyen Şükran Tukay da şöyle konuştu: “Çocuklarımızın mücadelesi, bizim mücadelemizdir. Biz onların izinde ve yolundayız. Devletin çocuklarımıza karşı uyguladığı kirli savaşı kabul etmiyoruz. Bize düşen ne ise üstleneceğiz ve mücadelemiz her daim devam edecek.” İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.