‘COVID-19’dan etkilenmiyorlar’ iddiası çöktü

Kadın Haberleri —

.

.

  • İngiliz bilim insanlarının yaptığı araştırmaya göre COVID-19 ile enfekte hamile kadınlar ve yeni doğan çocuklar, daha önce bilinenden daha yüksek komplikasyon riskiyle karşı karşıya. 

LONDRA

Oxford Üniversitesi’ndeki bilim insanları tarafından yapılan araştırmaya göre bu tür yeni doğanlarda yeni koronavirüs enfeksiyonu, üç kat ciddi tıbbi komplikasyon riski ile ilişkili.

Hamileyken erken doğum, yüksek tansiyon ve organ yetmezliği riski, yoğun bakım ihtiyacı ve olası ölüm gibi yüksek komplikasyon riski taşıyabilir.

Oxford Üniversitesi'nde fetal tıp profesörü olan Aris Papageorghiou, "Hamilelik sırasında COVID-19 olan kadınların, COVID-19'dan etkilenmeyen hamile kadınlara kıyasla hamilelik komplikasyonları yaşama olasılığı yüzde 50'den fazlaydı" dedi.

Çalışma, 18 ülkede 2 bin100'den fazla hamile kadında gerçekleştirildi ve COVID-19'dan etkilenen her kadın, aynı hastanede aynı anda doğum yapan, enfekte olmayan iki kadınla karşılaştırıldı.

JAMA Pediatrics tıp dergisinde yayınlanan araştırmanın bulguları da sezaryen ile doğumun yeni doğanlarda artmış virüs enfeksiyonu riski ile ilişkili olabileceğini gösterdi.
Ancak bilim insanları, emzirmenin bebeklerin COVID-19 kapma riskini artırmadığını söyledi. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.