Cudi ve Besta’da ağaç kıyımı

  • Şırnak’ta Mahmut Babat adlı korucu, komisyon karşılığında ekipler kurarak, Cudi Dağı ve Besta bölgelerinde yeni kalekol ve askeri üsler için ağaç kıyımı yapıyor.

 

Şırnak kırsalında bulunan Besta ve Cudi Dağı bölgelerinde asker gözetiminde başlatılan ağaç kıyımı devam ediyor. Yeni kalekol ve askeri üslerin yapımı için başlatılan kıyım, Uludere ilçesine bağlı Sêgirkê (Şenoba) beldesinde bulunan korucuların eliyle gerçekleştiriliyor. 

Edinilen bilgilere göre; Mahmut Babat adlı korucu, komisyon karşılığında ağaç kıyımını organize ediyor. Babat, her gün sayıları 4 ile 5 kişi arasında değişen ekipler kurarak, Cudi Dağı ve Besta bölgelerinin farklı yerlerinde ağaç kıyımı yaptırıyor. Her gün bu şekilde oluşturulan en az 20 ekip, farklı noktalarda ağaç kıyımına çıkıyor. Haftanın 6 günü işe çıkarılan ve aralarında hem korucuların hem de sivil yurttaşların olduğu ekipler sadece Cuma günü izin kullanırken, günlük 200 TL yevmiye karşılığında ağaçları kesiyor. 

Ağaç kıyımına çıkan kişiler, kestikleri ağaçları traktörlere yükleyip düz ve geniş alanlara getirip, buradan da kamyonlara yükleyip taşıttırıyor.   ŞIRNAK

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.