DBP’ye Kurdistanî dayanışma

Kurdistanî İttifak bileşenleri DBP ziyareti

Kurdistanî İttifak bileşenleri DBP ziyareti

  • Kurdistanî İttifak bileşenleri, DBP’ye dayanışma ziyaretinde bulundu.

Kurdistanî İttifak bileşenleri, DBP’ye dayanışma ziyaretinde bulundu.

İttifak bileşeni parti ve oluşumlar, Eşbaşkan Keskin Bayındır ve Amed İl Eşbaşkanı Hayrettin Altun’un tutuklanmasına tepki göstermek amacıyla DBP Genel Merkez Amed İrtibat Bürosu’na dayanışma ziyareti gerçekleştirdi. Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, Kürdistan Demokrat Partisi-Türkiye (KDP-T) Genel Başkanı Mehmet Emin Kardaş, Azadi Partisi Genel Başkanı Ayetullah Aşitî, Devrimci Demokrat Kürt Derneği (DDKD) Sözcüsü Abdulhey Okumuş, İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA yöneticilerini, DBP Eşbaşkanı Saliha Aydeniz, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk karşıladı. 

DBP’ye yönelik siyasi soykırımı kınayan KKP Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, “Bu kadar kalabalık gözaltıların olduğu bir yerde usulen Bayındır’ı ve Altun’u tutukladılar. Bunun bir sebebi var. AKP ve MHP iktidarı seçime giderken baskıları ve saldırıları artırarak kazanmayı amaçlıyor. Ama bunlar nafile çabalardır” dedi. Ardından konuşan KDP-T Genel Başkanı Mehmet Emin Kardaş, saldırıların tüm Kürt halkına yönelik olduğunu ve bu nedenle tüm Kürt halkının birlik etrafında kenetlenerek mücadele etmesi gerektiğini söyledi. 

Saldırılar karşısında yan yana gelmenin önemli olduğunu ifade eden Azadî Partisi Genel Başkanı Ayetullah Aşitî, AKP’nin İslami değerlerini kullanarak, iktidarını ayakta tutmaya çalıştığını, bu değerlere uymayacak şekilde Kürt halkına zulüm ettiğini ifade etti. Tutuklanan Keskin ve Altun’un bir an önce serbest bırakılması çağırı yapan Aşitî, saldırılara karşı birlikte mücadele edeceklerini dile getirdi.

Yapılan ilk olmadığını belirten DDKD Sözcüsü Abdulhey Okumuş da Kürt partilerine baskın ve saldırıları kabul etmediklerini söyledi. 

Dayanışma için teşekkür eden DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ise, “Kürt halkına yönelik böylesi saldırılara karşı birlik önemlidir” dedi. AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.