Denetime aldı, sabotajla vurdu

  •  YJA Star gerillaları, Şehîd Bêrîtan alanındaki Türk askerlerini 12 Eylül’de denetim altına aldıktan sonra sabotaj taktiğiyle vurarak 6'sını öldürdü. 

 

Türk ordusu, Direniş Alanları’nı 7 kez uluslararası düzeyde yasaklanmış bomba, kimyasal silah ve yanıcı maddelerle, 8 kez savaş uçakları, 20 kez saldırı helikopterleri ve onlarca kez de obüslerle bombaladı. Buna rağmen eylemlerini sürdüren gerilla, 7 Türk askerini öldürdü, 1 mobese kamera sistemini imha etti. 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından yapılan yazılı açıklamada, devam eden savaşla ilgili şu bilgiler verildi:

Zap Bölgesi

* YJA Star gerillaları, 13 Eylül saat 19.00’da Şehîd Aryen savaş mevzileri çevresindeki Türk askerlerini, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde ağır silahlarla vurarak darbeledi. 

Xakurkê Bölgesi

*  Xakurkê’nin Şehîd Bêrîtan alanındaki Türk askerleri, YJA Star gerillaları tarafından 12 Eylül’de denetim altına alındı; 08.30’da sabotaj taktiğiyle etkili bir biçimde vuruldu; 6'sı öldürüldü. 

Metîna Bölgesi

*  Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri çevresine yerleştirilen 1 mobese kamera sistemi, Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde 13 Eylül saat 17.30’da imha edildi.

*  Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine doğru 13 Eylül saat 17.40’ta ilerlemek isteyen Trük askerleri, ferdi silahlarla vurularak darbelendi.

*  YJA Star gerillaları, 13 Eylül saat 20.15’te Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Trük askerlerini suikast taktiğiyle vurarak 1'ini öldürdü. 

Bombardıman sürüyor

*  Türk ordusu, 13 Eylül’de Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini dronlar kullanarak 2 kez patlayıcılarla bombaladı.

* Girê Amediyê, Çemço ve Şikefta Birîndara Direniş Alanları’ndaki savaş mevzileri, 3 kez yüksek şiddetteki yasaklı bombalar ve kimyasal silahlarla bombalandı.

*  Türk ordusu Şehîd Fedakar Direniş Alanı’ndaki Şehîd Bahoz savaş tünellerine 13 Eylül günü 14.30 ve 15.30 saatlerinde 2 kez yanıcı maddeler bırakarak ateşe verdi.

*  Werxelê, Sîda ve Çemço Direniş Alanları, savaş uçaklarıyla 6 kez bombalandı.

*  Garê’deki Deşta Kafya alanı, savaş uçaklarıyla 2 kez bombalandı.

*  Girê Amediyê Direniş Alanı, saldırı helikopterleriyle 20 kez bombalandı. 

*  Girê FM ve Sîda Direniş Alanı, 13 ve 14 Eylül’de obüslerle onlarca kez bombalandı.

* Türk ordusu, 13 Eylül’de de Şikefta Birîndara Direniş Alanı’ndaki savaş mevzi ve tünellerini kepçe ve kırıcı kepçelerle yıkmaya çalıştı.   BEHDİNAN

 

Sen getirmedin sana kaçtılar!

Türk devletinin resmi haber ajansı AA, dün "MİT'in operasyonuyla PKK/KCK'lı teröristler Hatip Güney ve Aya Ahmet Süleyman Türkiye'ye getirildi" başlığıyla bir haber servis etti. Tüm Türk medyası da haberi olduğu gibi paylaştı. AA'ya MİT'in hazırlattığı haberde, "MİT, Mahmur Kampı'na operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda yakalanan teröristler Güney ve Süleyman, Türkiye'ye getirildi" denildi. BİM, dünkü açıklamasında bu konuya da değindi ve şunları vurguladı: "Sahte haberlerle Türkiye kamuoyunu aldatmaya, MİT’e prim kazandırmaya ve işgalci Türk ordusunun gerilladan aldığı darbeleri gündemden düşürmeye çalışıyorlar. Hatip ve Aya adlı iki kişinin PKK’li olup MİT tarafından Mexmûr’dan özel bir operasyonla alındığı öne sürülmektedir. Öne sürülen bu bilgiler tamamen asılsızdır. Bu unsurlar saflarımızdayken Temmuz'da birlikte kaçan, daha sonra da bir biçimiyle Türk devletine teslim edilen kişilerdir.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.