Depremzedeler çadıra ulaşamıyor

6 Şubat 2023 Depremi / Antep

6 Şubat 2023 Depremi / Antep

  • Depremin üzerinden 22 gün geçmesine rağmen Dîlok’un (Antep) İslahiye ilçesine bağlı kimi mahallelerine hala yardım ulaşmış değil.

Dayanışmayla ayakta kalan yurttaşlar, çadır bulamadıkları için var olan paralarıyla yurt dışından ya da şehir dışındaki akrabaları aracılığıyla çadır bulurken, onlarca insan ise kendi imkanlarıyla derme çatma yaptıkları çadırlarla soğuktan korunmaya çalışıyor.

Hemen hemen bütün evlerin yıkıldığı İslahiye’ye bağlı Altınüzüm Mahallesi’nde, ayakta kalan evler ise ağır hasarlı. Arama ve kurtarma çalışmalarının hiç girmediği mahallede, enkaz kaldırma çalışmalarına başlandı.

Yıkımların arasında yürüdüğümüz yolda, karşımıza kendi imkanları ile yaptıkları çadırların yanında oturarak hamur yapan kadınlar dikkatimizi çekiyor. Yönümüzü hamur açan kadınlara çevirdiğimizde aslında herkesin sitem ettiği şeylere maruz kaldıklarına bir kez daha şahitlik ediyoruz. Kaldığı çadırı kendi çabasıyla yaptığını söyleyen Gülizar Öztürk, çadır istediklerini ama 'yok' yanıtı aldıklarını söyledi. Öztürk, şunları ifade etti: “Üç güne kadar kimse uğramadı buraya, üç günden sonra yardıma geldiler ama ellerinde bir malzeme yok nasıl yardım edeceklerdi. Çadır için karakola gidiyoruz, ‘yok diyorlar gelirse getireceğiz’ diyorlar. 3 gün boyunca sandalyede çocuğumuzu uyuttuk. Kimse burada devleti görmedi. Halkın yardımıyla ayaktayız başka da bir şey yok.”

DİLAN BABAT - JINNEWS/ANTEP

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.