Depremzedelere bayram hediyesi

Kadın Haberleri —

Depremzedelere gönderilen hediyeler

Depremzedelere gönderilen hediyeler

  • Samandağ’da dayanışma ile kurulan Mara El Sanatları Atölyesi’nde emek veren kadınlar, Semsûr’daki çadır kentte kalan depremzede kadınlara bayram hediyesi olarak el emeğiyle ördükleri takıları gönderdi.

Pazarcık ve Elbistan merkezli 6 Şubat'ta gerçekleşen ve 11 kenti etkileyen depremlerin ilk gününden itibaren başlayan kadın dayanışması hızla büyüdü. Çok sayıda kadın örgütü, deprem bölgelerindeki kadın ve çocuklar için büyük bir dayanışma içerisinde çalışmalar yürüttü. Birçok deprem ilinde kadın çadırları ve atölyeler kuruldu, sayısız etkinlik ve çalışma yapıldı. Depremin üzerinden 5 aya yakın zaman geçse de dayanışma kaldığı yerden devam ediyor.

Afet İçin Feminist Dayanışma’nın desteğiyle, deprem illerinden Hatay’ın Samandağ ilçesinde kadınlar için Mara El Sanatları Atölyesi kurulmuştu. Atölyede emek veren kadınlar, Semsûr’un (Adıyaman) merkez ilçesi Narlıkuyu’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve sivil toplum örgütlerinin büyük bir dayanışma ile kurduğu çadır kentteki kadınlara bayram hediyesi gönderdi.

Bizim de acımız…

Atölye emekçileri, Semsûr’daki depremzede kadınlara el emeği ile işledikleri bileklik, küpe ve kolyeler yaptı. Hediyeler, “Sevgili kardeşim, öncelikle yaşadığınız bu acı bizim de acımız… Bu hediyeleri örerken sizin tebessümünüzü hayal ettik. Bayramınızı kutluyoruz. Sağlık, mutluluk ve sevgi dolu bir bayram geçirmeniz dileğiyle…” yazılı kartlarla kadınlara gönderildi. HATAY

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.