Devlet çocuklarımızı tuzağa çekiyor

  • Melike İnce, oğlunun bilinçli bir şekilde uyuşturucu tuzağının içine çekildiğini söyledi ve ekledi: “Hangi mahalleye, sokağa, parka bakarsanız bakın, Kürt gençleri uyuşturucuya bulaşmış durumda. Benim oğlum ailesini, halkını, kültürünü bilen bir insandı. Devlet onu uyuşturucu tuzağına çekti” dedi.

 

İBRAHİM IRMAK/MA/İSTANBUL 

Yeşil Sol Parti Gençlik Meclisi, gençlere dönük özel savaş politikalarına karşı “Li dijî şerê taybet, tekoşînek bi heybet” (Özel savaş politikalarına karşı görkemli bir direniş) şiarıyla kampanya başlattı. Kurdistan ve Türkiye’de eylem ve etkinliklerini sürdüren Yeşil Sol Parti’nin kampanyasına katılan aileler, özel savaş politikalarının doğrudan Kürtleri hedef aldığını belirterek, buna karşı mücadelenin önemine vurgu yaptı. 

 

Melike İnce

Oğlum tuzağa çekildi

Gençlik Meclisi’nin kampanya kapsamında temasa geçtiği çocukları madde bağımlısı olan İnce ailesi, özel savaş politikalarının sonuçlarını değerlendirdi. Yaklaşık bir hafta önce oğlunun uyuşturucu kullanımı nedeniyle gözaltına alınarak tutuklandığını belirten anne Melike İnce, oğlunun bilinçli bir şekilde uyuşturucu tuzağının içine çekildiğini söyledi. Mevcut devlet sisteminin Kürtlerin varlığına tahammülü olmadığını ve bu nedenle Kürt gençleri üzerinden özel savaş politikalarıyla Kürtlüğü tasfiye etmeyi amaçladığını vurgulayan İnce, “Benim oğlum yakın zamana kadar ailesini, halkını, kültürünü bilen ve buna bağlı olan bir insandı. Bundan rahatsız olan sistem, bizi çocuklarımızla ayırmaya çalışıyor. Bugün anne ve baba, çocuklarıyla bir araya gelemiyor. Niye bir araya gelemiyorlar? Çünkü bu sistem içimize kadar girip, çocuklarımız ve gençlerimizin kendi varlıklarını tanımayıp, dilini ve kimliğini unutturmaya çalışıyor. Bu nedenle gençlerimizi uyuşturucuya, fuhuşa çekip, onlara zarar veriyor” dedi.

Devlet eliyle yapılıyor

Özel savaş politikaları sonucunda Kurdistan başta olmak üzere ülke genelinde gençlerin büyük bir çoğunluğunun uyuşturucu tuzağına çekildiğini dile getiren İnce, Yeşil Sol Parti Gençlik Meclisi dışındaki kesimlerin bu duruma kayıtsız kaldığına dikkat çekti. İnce, “Bugün hangi mahalleye, sokağa, parka bakarsanız bakın, Kürt gençleri uyuşturucuya bulaşmış durumda. Sistem kendi eliyle gençlerimize para verip, uyuşturucu kullanmaya itiyor. Devletin gençlerden istediği bu. Yani gidip birbirlerini öldürsünler, uyuşturucu satsınlar, ne yaparlarsa yapsınlar ama Kürtlükleri ve değerlerine dair bir mücadele yürütmesinler” diye belirtti.

Gençlik Meclisi’nin başlattığı kampanyanın çok değerli bir çalışma olduğunun altını çizen İnce, bu kapsamda yürütülecek tüm çalışmalara aileler olarak destek vereceklerini söyledi. 

Yıldız İnce 

Özel savaş evin içine kadar girdi

Gençlere yönelik özel savaş politikalarının evlerinin içerisine kadar girdiğini ifade eden Yıldız İnce ise, bu politikaların özellikle Kürt ailelere karşı yürütüldüğünü söyledi. İnce, “Uyuşturucu denen illet, kardeşlerimizden eşlerimize kadar bulaşmış bir vaziyette. Bu, devletin özellikle Kürt gençleri üzerinde yürüttüğü bir oyun. Çünkü çevremizde bir sürü tanıdığımız Türk aileler var ama bunların hepsi de bu uyuşturucudan uzak insanlar. Özellikle Kürt gençlerin üzerinde yürütülüyor bu politikalar” diye belirtti.  

Ailelere çağrı

Aileler ve çocuklarının bu tür etkinliklerde bir araya gelerek zaman geçirmesinin çok anlamlı olduğunu söyleyen İnce, Yeşil Sol Parti’nin böylesi çalışmaları arttırarak sürdürmesi gerektiğinin altını çizdi. İnce, ailelere şu çağrıda bulundu: “Bu gençleri doğru bir yaşantıya çekmek çok zor değil. Biz onlardan çok daha güçlüyüz. Onun için bizim parti ve parti gençliğinden beklentimiz tam da böyle çalışmalar. Aileler en başta kendilerinin nereden geldiğini unutmamalı ki çocuklarına da onu verebilmeli. Çocuklarına sahip çıksınlar ve sistemin eline bırakmasınlar.“

Sakine İnce

Mücadele edeceğiz

Kürt halkının yürütülen baskılara karşı yıllardır varlık mücadelesi verdiğini söyleyen Sakine İnce ise,  “Devletin Kürtlere yönelik imha politikaları yüz yıldır var ve bugün özel savaş politikaları ile de bunu devam ettiriyor. Ama biz Kürt aileleri olarak, devletin bu özel savaş politikalarına karşıyız ve gerekirse bu baskılara karşı tek damla kanımız kalana dek mücadele edeceğiz” dedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.