Dilovası köprü olsun

 Mustafa Avcı ve Şevin Coşkun

Mustafa Avcı ve Şevin Coşkun

  • Dilovası’nda kazanmaya yakın olduklarını belirten DEM Parti Eşbaşkan Adayı Mustafa Avcı, “Belediyecilik anlayışımızın diğer kentlere taşınabilmesi için köprü olabileceğine inanıyoruz” dedi.

DEM Parti, işsizlik ve halk sağlığını tehdit eden hava kirliliğiyle sık sık gündeme gelen Dilovası’nda, deneyimli iki isim ve ”21 Soruna 21 Çözüm" ile halkın karşısına çıktı. DEM Parti Dilovası Eşbaşkan Adayı Mustafa Avcı, “İmar ve çevre kirliliği sorunu başat sorun olarak ele alınıp çözülmeye çalışılacaktır. Yerinde dönüşüm projeleriyle felaketlere dirençli, ekolojik, özgür kent kimliğine kavuşturulacaktır. Ekibimiz hazır ve aktiftir” diye konuştu.

Kurdistan kentlerinde kayyum atanan belediyeleri geri almanın yanı sıra güçlü olunun kimi merkezleri kazanmayı hedefleyen Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) aday çıkarılan batı kentlerinden de birçok merkezi kazanma iddiasında. Bu adreslerden biri ise Kocaeli’nin Dilovası ilçesi. Ağır sanayi işletmelerinin yer aldığı ilçe, büyük bir işçi-emekçi Kürt nüfusu barındırıyor. Yerel seçim yarışı ilçede AKP ve DEM Parti arasında geçecek. 14 Mayıs 2023 Genel Seçimlerinde DEM Parti ile AKP arasındaki oy farkı 2 bindi.

DEM Parti, Dilovası Belediyesi Eşbaşkan adayları olarak gösterdiği Mustafa Avcı ve Şevin Coşkun ile seçimleri bu kez kazanmayı amaçlıyor. Partileri tarafından aday gösterildikleri ilk günden itibaren çalışmalarına başlayıp aralıksız bir şekilde sürdüren Coşkun ve Avcı, “Dilovası’na DEM yakışır” şiarıyla kapısını çaldıkları haktan değişim için destek istiyor.

Dilovası’nı iyi biliyor

Mustafa Avcı, geçmişte sendikal çalışmalar yürütüp partisi tarafından 2007’de Kocaeli milletvekili adayı olarak gösterilmiş olması nedeniyle Dilovası’nı ve burada yaşayanların sorunlarını iyi bilen bir isim. Avcı, “Sanayi atıklarından kaynaklı ya da uluslararası limanlarda yükleme, indirme, bindirme derken hem hava kirliliği hem gürültü kirliliği hem de atık suyun yarattığı kirlilik Dilovası halkına çok büyük sorun yaratıyor. Sağlığı o kadar negatif olarak etkiliyor ki buradaki ölümlerin yüzde 80’inin üzerinde akciğer kanserinden kaynaklı gerçekleştiği tespiti yapılmış ve birçok raporla bu kamuoyuna duyurulmuş” dedi.

Nüfusun üçte ikisi Kürt

Dilovası’ndaki 55 bin nüfusun üçte ikisinden fazlasının Kürtlerden oluştuğuna dikkat çeken Avcı, ilçenin partileri açısından karşılık bulabilecek bir noktada olduğunu kaydetti. Avcı, “Belediye yönetimini devraldığımızda sergileyeceğimiz pratikle parti programını çok rahatlıkla Dilovası'nda şu anda yerleşik durumda olan 55 binlik nüfusun tümüne aktarmayı, kavratmayı ve o program etrafında örgütlemeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

İkinci göç yaşanıyor

İlçedeki sanayinin büyük bir iş istihdam alanı yaratmasına buralarda çalışan nüfusun yüzde 90’ını ilçe dışından gelenlerin oluşturduğuna dikkati çeken Avcı, şunları kaydetti: “Mesela yaptığımız son tespitlerde burada yaşayan 5 bin gencin işsizlik nedeniyle Avrupa, Kanada, Amerika’ya gittiğini öğrendik. Sanayici yatırımını yapsın ama yatırımı yaptıktan sonra buradaki en yakın yerde ikamet eden halkın da o sanayinin o yatırımdan faydalanması gerekir. İşte bu yok. Nüfus oldukça az, geliri çok yüksek fakat en fakir kentlerden bir tanesi. Yatırım yapmazsanız, mahallerde çocuk oyun parkı, taziye evi yapmazsanız, sosyal yaşam söz konusu değilse, belediye hizmet binası yoksa, devlet kurumları buraya ilçe düzeyinde taşınmamışsa o zaman halk göçertilmek isteniyor demektir.” 

 

 

21 Soruna Karşı 21 Çözüm

Mevcut yönetimden kaynaklı ortaya çıkan sorunlara karşı bir dizi çalışmalar yürüttüklerini ve şu ana dek 21 temel sorun tespit ettiklerini belirten Avcı, sorunların çözümüne ise hazırladıkları “21 Soruna Karşı 21 Çözüm” başlıklı broşürlerde yer verdiklerini kaydetti. Demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü belediyecilik anlayışıyla katılımcı bir kent inşa edeceklerini söyleyen Avcı, yapacakları diğer hizmetleri de paylaştı: 

* Büyük bir kompleks içerisinde yapacağımız düğün salonlarıyla sadece maliyetine hizmet sunulacaktır. Yeni evlenen gençlerimize 3+1 beyaz eşya (buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi + olarak ise isteğe bağlı fırın, televizyon ya da çamaşır kurutma makinesinden herhangi biri) düğün hediyesi olarak verilecektir. 

* Dar gelirli ailelerimize pazar alışverişlerinde kullanabilecekleri ‘Dilovası Kart’ ile her ay 2 bin TL yükleme yapılacaktır. 

* Dar gelirli emeklilere her ay 2 bin 500 TL mutfak ve pazar desteği verilecektir. 

* Dar gelirli ailelerin doğal gaz, su ve elektrik faturalarının yüzde 50’si belediyemizce ödenecektir. 

* Sağlık ve eğitim için ihtiyaç duyan tüm hemşerilerimizin ulaşım sorununu çözeceğiz. 

* Eğitim amaçlı kullanılmak üzere 18-28 yaş grubu gençlerimize her ay 10 GB internet desteği sunacağız. 

* İhtiyaç sahibi öğrencilere burs desteği vereceğiz. 

* Halk Ekmek satış noktalarını arttırarak yaygınlaştıracağız. 

* İhtiyaç sahibi aileler, yaşlı ve kimsesizlere günlük sıcak yemek dağıtımı yapacağız. 

* Pazarcı esnafımızın rahat bir ortamda işini yapabilmesi için her mahallede kapalı ve sabit pazar alanı yapacağız. 

* Her türden altyapısıyla donanımlı kalıcı hijyenik kurban kesim alanı yapacağız. 

* İlkokul öğrencilerine ücretsiz süt dağıtacağız. 

İki  büyük proje

Bu giderlerin karşılanması için belediye bütçesinin yüzde 10’u yetiyor. Geriye kalan bütçeyi ise personel gideri ve halka hizmet için kullanacağız. Ayrıca iki dev projeyi halkımızla buluşturacağız. 

* Yıkılan belediye binasının yerine önümüzdeki 50 yıllık ihtiyacı karşılayabilecek yeni bir belediye hizmet binası, bağlı olarak kent meydanı ve altında ise 300-400 araçlık bir otopark yapılarak halkın hizmetine sunulacaktır. Kent meydanında etkinlikler yapılırken Dilovası’nda yaşanan otopark sorunu da böylelikle çözülmüş olacaktır. 

* İkinci büyük proje ise sosyal yaşam kompleksi halkın hizmetine sunulacaktır. Bu kompleks içerisinde düğün salonları, kültür ve sanat etkinliklerinin yapılacağı alanlar, spor kortları, çocuklar için araç sürüş eğitimlerinin verilebileceği sürüş pistleri, eğitim destek birimleri, ilk adım sağlık hizmeti sunan sağlık birimi, kafe ve restoran yer alacaktır. Özetle taziye evi dışında halkın tüm talepleri bu sosyal komplekste karşılanabilecektir. 

Özgün taziye evleri

* Taziye evinin bulunmama nedeni ise düğün salonunun kompleks içerisinde yar almasından kaynaklıdır. Ayrıca her mahalleye özgün taziye evi kurulacaktır.

Ekibimiz hazırdır

Dilovası halkının da çağdaş düzeyde insanca yaşamı hak ettiğini belirten DEM Parti Dilovası Eşbaşkan Adayı Mustafa Avcı, şunları ekledi: “Mevcut haliyle böyle bir olanağa sahip değildir. Belediye yönetimini devraldığımızda yapılacak ilk iş, rantçı yönetim anlayışının kurbanı durumuna getirilmiş halkımızı hak ettiği güzel yaşama hazırlamaktır. Her türden altyapısıyla yerleşkeyi yeni bir çehreye kavuşturmak olacaktır. İmar sorunu ve çevre kirliliği sorunu başat sorun olarak ele alınıp çözülmeye çalışılacaktır. Yerinde dönüşüm projeleriyle yerleşke felaketlere dirençli, ekolojik, özgür kent kimliğine kavuşturulacaktır. Ekibimiz hazır ve aktiftir. Sandık güvenliğimizi almış durumdayız. Başarabilirsek belediyecilik anlayışımızın önümüzdeki süreçlerde metropol ve diğer kentlere taşınabilmesi için Dilovası Belediyesi’nin köprü olabileceğine inanıyoruz.” KOCAELİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.