Direnişteki işçilere ziyaret

Tülay Hatimoğulları

Tülay Hatimoğulları

  • Riha'da temaslarını sürdüren HEDEP Eşbaşkanı Tülay Hatimoğulları, baskı, tehdit ve işten çıkarılmalara karşı nöbet tutan Özak Tekstil işçilerini ziyaret etti. 

Hatimoğulları ve beraberindekiler, fabrika önünde oturan yüzlerce işçi tarafından "Direne direne kazanacağız" sloganıyla karşılandı. İşçilerden mücadelelerine dair bilgi alan Hatimoğulları "Bu ülkede emeğin ne kadar değersiz olduğunu, güvencesiz işçiliğin ne kadar hat safhada olduğunu hepimiz biliyoruz. Bugün açlık sınırı altında olan asgari ücretle kimsenin geçinemediğini çok iyi biliyoruz. Bunun mücadelesini işçi arkadaşlarımız HEDEP olarak hem parlamentoda hem de her alanda veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Özak işçilerin direnişinin bütün Riha işçileri için anlamlı olduğunun altını çizen Hatimoğulları, "Çok değerli bir iş yapıyorsunuz. Sendikal haklarınızı elinize almak isteyen sermayedarlara asla geçit vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Urfa Valiliği tarafından 2 Aralık’a kadar eylem ve etkinlik yasağı kararı alındığını hatırlatan Hatimoğulları, sözlerini "Sonuna kadar sizlerin haklı mücadelelisinde yanınızda olacağız" diyerek sonlandırdı. Hatimoğulları, devamında nöbette olan kadın işçilerin yaşadıkları sorunları dinledi. 

HEDEP'in ziyareti sonrası işçilere, valiliğin "Eylem ve etkinlik yasağı" gerekçe gösterilerek saldırıldı; BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen, gözaltına alındı. İşçiler saldırıya karşı fabrika önünde oturma eylemine geçti. URFA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.