Dönüşü olmayan yoldan vazgeçin

HDP Sözcüsü Ebru Günay

HDP Sözcüsü Ebru Günay

  • HDP Sözcüsü Ebru Günay, işgal saldırılarını sürdüren AKP-MHP iktidarına seslendi: “Bu kirli siyasetten, topluma bu kadar saygısızlık yapmaktan vazgeçin. Vazgeçin herkesin gidip dönemediği bu yoldan. Vazgeçin bu topluma bu kadar haksızlık ve saygısızlık yapmaktan."

HDP Sözcüsü Ebru Günay, AKP-MHP iktidarının topluma, kadınlara, demokratik geleceğe, emeğe ve ekmeğe karşı savaş halinde olduğunu belirterek, herkesi bu gerçeği görmeye davet etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, parti Genel Merkezi’nde düzenlediği haftalık basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu. AKP-MHP savaş blokunun, küresel siyasetteki çalkantılar ve devam eden savaş siyasetinin etkisiyle yeni bir fırsatçılık örneği sergileyerek Federe Kürdistan’a saldırı başlattığını hatırlatan Günay, "Saray talimatıyla, medyasından siyasetçisine, kurumlarından bürokrasisine kadar savaşın alabildiğine körüklenmesi ve kutsanması nedeniyle her gün gencecik yaşamlar sona eriyor. HDP’ye her türlü saldırı ve insanlık dışı yaklaşımlara rağmen biz bunun karşısında durmaktan vazgeçmeyeceğiz. Yaşamı ve yaşatmayı hakim kılmak en temel mücadele gerekçemizdir" dedi. 

Sıvasız kerpiç evler

Ağıtların ve geride kalanların hayatları boyunca sürecek yasın, villalardan ya da saraylardan değil, sıvasız kerpiç evlerden yükseldiğini belirten Günay, siyaset kurumunun asıl sorumluluğunun, insanların hayatlarını korumak olması gerekirken; bile isteye tam tersi bir yol tercih edildiğini söyledi. Günay, "Siyasetten, diyalogdan, müzakereden korkan, barış politikalarını yürütmekten aciz iktidar, her tarafa yıkım getiren askeri-güvenlikçi yöntemlerden başka bir yol bilmiyor. Haliyle savaş yanlısı bu iktidar için başarı ölçütü, iktidarlarının bekası ve yandaşlarının kazandığı ranttır. Yaşamı savunmak yerine ceplerine dolacak karın derdindeler. Bildikleri tek siyaset budur" şeklinde konuştu. 

Kirli politikaların örtbası

Savaşın, iktidar için milliyetçi hamaset söylemleriyle arkasına gizlendikleri kirli bir örtü olduğunu vurgulayan Günay, şöyl edevam etti: "Ne savaş tezkereleriyle ne sınır ötesi onlarca saldırıları ve askeri operasyonla sonuç alındı. Kürt sorunu da çözülmedi. Aksine Türkiye’deki ekonomik ve siyasi krizleri derinleşti. AKP-MHP iktidarı, ülkenin geleceği gibi, ekonomisini de savaş bütçesine kurban ediyor. Savaş ekonomisiyle ülke kaynakları tüketiliyor. Düşünün genel bütçenin yaklaşık yüzde 30’unu bu alana harcamaktalar. Yani vatandaş olarak her 5 TL’mizin 1,5 TL’si silahlanma ve güvenlik harcamalarına gitmektedir. Savaş politikaları devam ettikçe halk yoksulluğa mahkum edilmektedir. Türkiye toplumu, halklar, kadınlar ve gençler iktidarın savaş politikalarına onay vermiyor.

Halkın gündemi boş tencere

Toplumdan koptukları için gerçeği göremiyorlar. Halkın gündemi evine alamadığı ekmek, sofrasındaki boş tencere. Bakın bir damacana içme suyu yaklaşık 30 TL olmuş, şehirlerarası otobüs fiyatı uçak fiyatlarını geçmiş, araçlara benzin alınamıyor, tren yolculuğu bile lüks olmuşken; toplumu savaş politikalarınızla kandıramazsınız. Sizin yalanlarınız ne yana düşer bilmeyiz ama hayatın gerçekleri tam da önümüze, soframıza, düşüyor. Savaşı, komployu, hukuku çiğnemeyi her şeye tercih ederek bizleri, yaşamımızı, eğitimi, sağlığı, geleceğimizi birer vergiye çevirip meydanlarda hayal olarak satıyorlar.

HDP'yi yıldıramazsınız

Çaresizlik ve başarısızlıklarını parti binalarımıza, üyelerimize, emekçilerimize, bize destek olanlara saldırılar tertipleyerek kapatmaya çalışıyorlar. Sürekli bir kumpas hali, sürekli bir komplo peşindeler. İl binalarımıza yönelik saldırılar ve Genel Merkezimize yapılan çirkin saldırı, kumpas ve komplonun geldiği düzeyi gösteriyor. Saldırı ve kumpas konseptleriyle bizi yıldıramazsınız. Bunu herkes bilsin! En çok da AKP-MHP iktidarı bilsin.

Kirli siyasetten vazgeçin

Bu kirli siyasetten, topluma bu kadar saygısızlık yapmaktan vazgeçin. Son 40 yıldır Kürt sorununa savaş ve güvenlik perspektifinden yaklaşan, devasa sosyolojik gerçekliği okumayı reddeden iktidarlar bir bir çözülürken; bugün daha ağır tablo ile karşı karşıya gelmiş durumdayız. Uyarıyoruz; vazgeçin bu kirli siyasetten. Vazgeçin herkesin gidip dönemediği bu yoldan. Vazgeçin bu topluma bu kadar haksızlık ve saygısızlık yapmaktan. AKP-MHP iktidarı topluma, kadınlara, demokratik geleceğimize, emeğimize ve ekmeğimize karşı savaş halindedir. Herkes bu gerçeği görmelidir.” ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.