Dora açılık grevinde

Mazlum Dora

Mazlum Dora

  • Medya Haber, Stêrk TV ile Kürtçe müzik yayını yapan MED Muzik kanalını izlemesi engellenen Mazlum Dora, tutulduğu Stammheim Cezaevi'de açlık grevine başladığını açıkladı.

Almanya’nın Stuttgart kentinde Stammheim Cezaevi’nde 1 yıldır tutuklu olan Mazlum Dora, açlık grevine başladığını açıkladı. Stammheim’de 4 Mayıs’ta görülen duruşmada Dora, haber kanalları Medya Haber, Stêrk Tv ve Kürtçe müzik yayını yapan MED Muzik kanallarının seyretmesi engellendiği için Pazartesi 5 günü açlık grevine başladığını belirtti. Dora duruşmada, “Pazartesi günü Tv’yi izlemek için açtığında kanalların kapalı olduğu fark ettim. Nedenini sorunca sakıncalı buldukları için kapattıklarını söylediler” dedi.

Gazetemize bilgi veren Dora’nın avukatı Christos Psaltiras yaşanan hukuksuz uygulamadan vazgeçilmesi için yazılı başvuruda bulunacaklarını aktardı.

Türk Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun Mayıs 2021’de Berlin’e yaptığı ziyaret ardından aralarında sanatçı Mazlum Dora’nın da bulunduğu 3 Kürdistanlı tutuklanmıştı. Dora, 11 Mayıs’ta resmi işlemleri için gittiği Esslingen belediye binası çıkışında yere yatırılıp ters kelepçe yapılarak göz altına alınmıştı. Tutuklanarak Stammheim Cezaevi’ne konulan Dora’nın yürüttüğü kültürel faaliyetlerden dolayı yargılanıyor. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.