Dört bölgede 12 asker öldü

  •  Ağır bombardıman altında eylemlerini sürden gerilla, Zap, Avaşîn, Metîna ve Heftanîn’de 12 Türk askerini öldürdü; 1 helikopteri darbeledi, 1 dronu imha etti. 

 

Türk ordusu, Direniş Alanları’ndaki savaş mevzilerini 16 kez kimyasal silah ve taktik nükleer bombalar, 5 kez savaş uçakları, 8 kez saldırı helikopteri ve yüzlerce kez de tank, havan, obüs ve ağır silahlarla bombaladı. Buna rağmen sonuç alıcı eylemlerle yanıt veren gerilla, 12 Türk askerini öldürdü. 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, Medya Savunma Alanları’nda devam eden savaşla ilgili şu bilgiler verildi: 

Avaşîn Bölgesi

* Mervanos alanı üzerinden 27 Temmuz saat 23.00’te Zap’a geçmek isteyen Skorsky helikopter, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde vurularak darbelendi.

Zap bölgesi

*  Çemço Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine doğru 28 Temmuz saat 10.30’da ilerlemek isteyen Türk askerleri, ferdi silahlar ve el bombalarıyla vurularak darbelendi. Türk güçleri, müdahalenin ardından bir kademe geri çekildi.

*  Çemço Direniş Alanı’nın Şehîd Adil savaş mevzilerine doğru 28 Temmuz saat 08.00 ve 12.00’de ilerlemek isteyen Türk askerleri, vurularak darbelendi. 

*  Çemço Direniş Alanı’nın Şehîd Adil savaş mevzilerine doğru 28 Temmuz saat 13.00’te ilerlemek isteyen Türk askerleri, ağır silahlar ve suikast taktiğiyle vuruldu; 3’ü öldürüldü. YJA Star gerillaları, aynı gün saat 17.00’de suikast taktiğiyle vurarak 1’ini daha öldürdü.

Heftanîn Bölgesi

* Hareketli timleri, Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde 1 Haziran günü Keşan alanına bağlı Girê Koxê Melle Yahya’daki Türk askerlerine yönelik eyleminin sonuçları netleşti; 7 asker öldürüldü. 

Metîna Bölgesi

*  Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 27 Temmuz saat 05.30’da ağır silahlarla hedeflenerek darbelendi. Aynı gün saat 21.00’de 1 dron vurularak düşürüldü.

*  Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 27 Temmuz saat 21.30’da suikast taktiğiyle vuruldu; 1’i öldürüldü. 

*  Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerini bombalamak isteyen Türk askerleri, 28 Temmuz saat 19.30’da vuruldu. Darbe alan Türk askerleri, yanlarında getirdikleri 4 kg patlayıcıyı bırakarak kaçtı. Bu patlayıcıya el konuldu. 

Bombardımanlar sürüyor

*  Türk ordusu, 27 ve 28 Temmuz’da Girê Hakkarî, Girê Cûdî, Girê FM, Karker ve Girê Amediyê Direniş Alanları ile Şehîd Umît savaş mevzilerini kimyasal silahlar ve taktik nükleer bombalarla 16 kez bombaladı. Türk ordusunun Girê FM ve Girê Cûdî Direniş Alanları’ndaki savaş tünellerinde gerçekleştirdiği patlatmalarda; gri, beyaz ve koyu siyah renklerde dumanlar çıkardığı, çamaşır suyu kokusu yaydığı ve solunduğunda boğazda acı bir tat bırakarak nefes almayı engellediği tespit edildi.

*  Türk ordusu, 28 Temmuz’da Girê FM ve Çemo Direniş Alanları’nın obüs, havan ve ağır silahlarla onlarca kez bombaladı. 

*  Girê Hakkarî, Girê Amediyê, Sîda ve Saca Direniş Alanları, 5 kez savaş uçaklarıyla bombalandı.

*  Girê FM, Sîda, Saca, Werxelê ve Çemço Direniş Alanları, 8 kez saldırı helikopterleriyle bombalandı.

*  Xakurkê’ye bağlı Girê Şekîf, Girê Şehîd Axîn, Girê Şehîd Kamûran alanları, 29 Temmuz’da sınırdaki karakollardan obüs ve havanlarla bombalandı.

* Türk ordusunun saldırıları sonucunda Çemço’da çıkan yangınlar devam dün de devam etti.   BEHDİNAN 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.