Dört günde dört kez hastaneye kaldırıldı

  • Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan 83 yaşındaki ağır hasta tutsak Mehmet Emin Özkan, sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine dört günde dört kez hastaneye kaldırıldı. 

Özkan (83), sağlık durumunun kötüye gitmesi üzerine önceki gün hastaneye kaldırıldı. Özkan’ın dört günde dört kez Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldığı öğrenildi. 25 yıllık tutsak Özkan, bugüne kadar 5 kez kalp krizi, dört defa da anjiyo oldu. Özkan’ın, kalp, tansiyon, zehirli guatr, kemik erimesi, böbrek ve bağırsak bozuklukları, aşırı derecede kilo kaybı, duyma-görme eksikliği, hafıza kaybı gibi birçok sağlık sorunu bulunuyor.

Özkan’ın durumuna ilişkin MA’ya bilgi veren kızı Selma Özkan, 17 Mayıs Pazartesi günü tansiyonun yükselmesi üzerine babasının hastaneye kaldırıldığını söyledi. Selma Özkan, şunları  paylaştı: “Babam hastaneye götürüldükten hemen sonra tekrar cezaevine geri götürülüyor. Babamın tansiyonu sürekli yükseliyor. Pazartesi gününden düne kadar dördüncü kez babam hastaneye getirilip, cezaevine götürülüyor. Babamı dün de getirdiler, biz hastaneye gidene kadar arabaya bindirip tekrar cezaevine götürdüler. Bugün yine hastaneye getirildiği bilgisi bize verildi. Hastaneye gelip bekledik ancak babamı getirmediler. Kan değerleri düştüğü için ve kansızlıktan dolayı sürekli titriyor ve tansiyonu yükseliyor. Dün Kardiyoloji bölümüne getirmişler oradan da dahiliye bölümüne götürülmüş. Dahiliye bölümü babamın hastaneye yatırılmasını gerektiğini söylemişler ve yatırılmış. Ancak babamı yatağa kelepçelemeleri üzerine babam tedaviyi reddetmiş. Sonra tekrar cezaevine götürülmüş. Şu an koğuşta tutuluyor. Cezaevi yetkilileri ile görüşüyoruz sağlık durumunun iyi olduğunu söylüyorlar ama doğru değil.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.