‘Duran insan’ eylemine, ‘örgüt üyeliği’ suçlaması

  • Parti yöneticilerinin gözaltına alınmasını ”duran insan” eylemiyle protesto eden HDP Mersin İl Eşbaşkanı Gülbahar Şöfer ve PM Üyesi Barış Karabıyık hakkında ”örgüt üyeliği” suçlamasıyla dava açıldı. 

Mersin’de 28 Eylül 2020’de yapılan siyasi soykırım operasyonuyla parti yöneticileri ve üyelerinin gözaltına alınmasını ”duran insan” eylemiyle protesto eden HDP Mersin İl Eşbaşkanı Gülbahar Şöfer ve Parti Meclisi (PM) Üyesi Barış Karabıyık hakkında iddianame hazırlandı. Yapılan gözaltıları üzerinde parti amblemi ve ”Savaşa karşı barış” yazısı bulunan mor ve beyaz renkli tişörtler giyip İl Örgütü binası önünde “duran insan” eylemi yaparak protesto eden Şöfer ve Karabıyık, H.K. adlı bir kişinin şikayetiyle ertesi gün gözaltına alındı. 

Sevk edildikleri Mersin Sulh Ceza Hakimliği’nce ‘adli kontrol’ tedbirleriyle serbest bırakılan Şöfer ve Karabıyık hakkında Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, eylemin “örgüt talimatıyla gerçekleştirildiği” ileri sürüldü.

Savcılık, haklarında ”…Tüm soruşturma evrakı kapsamında her iki şüphelinin de örgüte güven sağlanacak derecede devamlılık arz eden bağlılığının var olduğu, bu bağlılığın doğal sonucu olarak kendi istemi doğrultusunda PKK/KCK silahlı terör örgütü içerisinde yer aldığı ve örgüt ile organik bağ kurduğu, örgütün kuruluş amaçlarını, faaliyet ve eylemlerini benimseyerek gönüllü, iradi ve bilinçli şekilde örgüte ait hiyerarşik gücün emrine girdiği ve bu doğrultuda şüphelerin üzerine atılı PKK/KCK silahlı terör örgütüne üye olma suçunu işlediği anlaşılmakla...” şeklinde değerlendirmelerde bulunduğu Şöfer ve Karabıyık’ın ”örgüt üyeliliği” iddiasıyla cezalandırılmalarını istedi.

Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi sunulan iddianamenin kabul edilmesiyle davanın ilk duruşması 27 Nisan 2021’de görülecek.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.