Duvar saati için gözaltındalar

  • Kocaeli ve İstanbul’da 26 Kasım’da gözaltına alınan 12 kişiye dernek ile dayanışmak üzere satın aldıkları duvar saati suçlama konusu yapıldı.

 

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen bir soruşturma kapsamında HDP Darıca İlçe Eşbaşkanı Erkan şık, Dilovası İlçe Eşbaşkanı Kadir Demir, Gebze İlçe Eşbaşkanı Menderes Yıldız, il yöneticisi Deniz Atalay, Kadir Daşdemir, Darıca Belediye Meclis üyesi Erol Ada, parti üyeleri Arif Demirkaya ve Seyyat Kaya 26 Kasım’da gözaltına alındı. Aynı soruşturma kapsamında İstanbul’da da çok sayıda eve baskın yapıldı. İstanbul’da yapılan ev baskınlarında Kartal, Tuzla ve Sultanbeyli ilçelerinde ise Şehmuz Işık, Deniz Serhat, Cihan Kavçin gözaltına alındı.

İstanbul’da da gözaltına alınan üç kişi ve diğerleri Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü’ne  götürüldü. Gözaltına alınanların dosyaları hakkında gizlilik kararı getirildi. Burada tutulan Kadir Daşdemir’in Kovid-19 testi pozitif çıkması üzerine serbest bırakıldı.

Gözaltına tutulan 11 kişi, Anadolu Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAY-DER)  bünyesinde “örgütsel faaliyet yürütmek” ve “Örgüt üyesi olmak” iddialarıyla ifadesi alındı. Gözaltındakilere, daha önce yaptıkları bir toplantıda dernek ile dayanışmak üzere satın aldıkları ‘saat’ suçlama konusu yapıldı. Bunun yanı sıra basına verdikleri demeç ve telefon görüşmeleri de suç unsuru olarak gösterildi.

Gözaltındakilerin dünKocaeli Adliyesi’ne götürülmesi bekleniyordu.   KOCAELİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.