Ecke’ye "Die Heimat" saldırmış

Dünya Haberleri —

  • Yaklaşan AP seçimleri öncesinde, Dresden'de saldırıya uğrayan SPD'li Matthias Ecke'ye saldıran 17-18 yaş aralığındaki 4 kişinin, aşırı sağcı olduğu ortaya çıktı.

Almanya'da 9 Haziran'da gerçekleşecek Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde, Sosyal Demokrat Parti (SDP) Milletvekili Matthias Ecke, Dresden'de seçim çalışması esnasında 4 ırkçının saldırısına uğradı. Ecke, afiş asma çalışmaları esnasında darp edilerek ağır yaralandı ve hastanede tedavi altına alındı.

Her dördü de yakalandı

Saksonya Eyalet Kriminal Dairesi, SPD'li siyasetçi Matthias Ecke'ye yönelik saldırıda 17 yaşındaki bir saldırganın cumartesi gecesi polise teslim olduğunu açıkladı. Quentin J. (17), annesiyle birlikte Dresden-Süd polis karakoluna giderek saldırıyı itiraf etti. Saldırganın evinde yapılan aramada aşırı sağcı kanıtlar bulundu. Eyalet Kriminal Dairesi Sözcüsü Silvaine Reiche, dört sanığın da 17 ve 18 yaşlarında Alman uyruklu genç erkekler olduğunu ifade etti. Diğer sanıklar da pazar akşamı ve pazartesi gecesi yakalandı.

Yerel politikacılar savunmasız

Saldırganın, Doğu Saksonya'daki gösterilere katılan aşırı sağcı "Elblandrevolte" grubunun üyesi olduğu belirtildi. Bu grup, NPD'nin gençlik örgütü "Die Heimat" olarak adlandırılıyor. Alman Şehir ve Belediyeler Birliği (DStGB), yerel politikacılara yönelik saldırılarla ilgili endişelerini dile getirdi. DStGB Başkanı André Berghegger, saldırıların "korkunç ve affedilemez" olduğunu söyledi. Berghegger, yerel politikacıların savunmasız olduğunu ve siyasi katılımın etkili bir şekilde korunması gerektiğini vurguladı. DRESDEN

 

* * *

'Striesener Deklerasyonu’ imzalandı

Matthias Ecke'nin seçim afişleri asarken dört kişi tarafından dövülmesine tepkiler devam ederken, politikacılara daha iyi koruma sağlanması için "Striesener Deklerasyonu” imzalandı. "Brand New Bundestag" tarafından hazırlanan metin, farklı görüşlerden Alman politikacıları bir araya getirdi. SPD Eş Başkanları Saskia Esken ile Lars Klingbeil, Yeşiller Eş Başkanı Ricarda Lang, Sol Parti Eş Başkanları Janine Wissler ile Martin Schierdewan, Thüringen Başbakanı Bodo Ramelow (Sol Parti), CDU'lu Marco Wanderwitz, FDP Federal Meclis Grup Başkan Yardımcısı Konstantin Kuhle'nin de aralarında bulunduğu 100'den fazla siyasetçi tarafından desteklendi. Metini hazırlayarak imzaya açanlar AfD’nin imzasını istemedi.

"Striesen Deklarasyonu"nda "demokratlar olarak birbirlerine saygılı davranma" ve birbirlerini fiziksel saldırılardan koruma sözü veriliyor.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.