Ege kadın göçmenlere mezar oldu

Dünya Haberleri —

.

.

  • Ege Denizi bir kez daha göçmenlere mezar oldu. Aynı gece iki gemi battı, en az 16 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi de kayıp.

Yunanistan’ın Midilli ve Çuha adaları açıklarında mültecileri taşıyan iki tekne 5 Ekim gecesi Ege Denizi'nde battı. Göçmenlerin Türkiye’den hareket eden kişiler oldukları tahmin ediliyor. 
Yaklaşık 40 mülteciyi taşıyan tekne Midilli (Lesvos) adası yakınlarında kayalıklara çarparak battı. Yunan Sahil Güvenlik yetkilileri 16 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Teknede bulunan 9 kişi ekiplerce kurtarılırken, 15 kişiyi arama faaliyetlerinin ise sürdüğü kaydedildi. 

Afrikalı genç kadınlar
Hayatını kaybedenlerin Afrikalı genç kadınlar olduğu bilgisi verildi. Sahil Güvenlik Sözcüsü Nikos Kokkalas, “Kadınların hepsi Afrika ülkelerinden geliyordu ve yaşları 20’nin üzerindeydi. Denizde olduğu kadar karada da arama çalışmaları yapılıyor, hayatta kalanların olmasını umuyoruz” diye konuştu. 

Kayalara çarparak battı
Midilli'nin batısındaki Çuha (Kythira) adası açıklarında da yaklaşık 100 mülteciyi taşıyan tekne kayalara çarparak battı. Adanın doğusundaki Diakofti köyü limanı yakınlarında kayalara çarptıktan sonra batan tekneden 80 kişinin kurtarıldığı belirtildi. Kayıp kişilerin bulunması için ise faaliyetlerin sürdüğü belirtildi. 

Halatlarla yukarı çektiler
İtfaiye kurtarma ekipleri, göçmenlerin kıyıdaki kayalıklara tırmanmalarına yardımcı olmak için aşağı halatlar sarkıttı. Ada sakinlerinden görgü tanığı Martha Stathaki, "Teknenin kayalara çarptığını, insanların canlarını kurtarmak için kayalıklara tırmanmaya çalıştığını görebiliyorduk. İnanması güç bir görüntüydü" dedi ve ekledi: "Tüm yurttaşlar limana gidip yardım etmeye çalıştı."
Arama-kurtarma çalışmaları sürerken, yerel yetkililer kurtarılan kişilerin bölgedeki bir okula yerleştirileceğini duyurdu. ATİNA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.