Ekin Ceren anıldı

  • Ekin Ceren, şehadetinin 16. yıl dönümünde ailesi ve sevenleri tarafından mezarı başında anıldı.

 

Federe Kürdistan’da geçirdiği trafik kazasında şehit düşen Ekin Ceren Doğruak için anma etkinliği düzenlendi. Karşıyaka Mezarlığı’nda düzenlenen anmaya, Doğruak’ın annesi Hülya ve babası Nusret Doğruak’ın yanı sıra Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Fatma Kurtulan ile HDP Ankara İl Örgütü yöneticileri katıldı.

Anmada konuşan HDP Van Milletvekili Fatma Kurtulan, “Ekin’i tanıyan herkes de mutlaka kendisinde bir iz bırakmıştır. Ben HADEP Kadın Kolları zamanında onunla tanıştım. Onunla tanıştığıma, çalıştığıma gerçekten gurur ve onur duydum. Yıllar oldu ama acısı hala yüreğimizde. Onun bıraktığı yerden tutarsak ancak layık olabiliriz” dedi.

Baba Nusret Doğruak ise kızının mücadelesinde ve yaşamında yanında olan herkese teşekkürlerini iletti. Kızının, arkadaşlarının mücadelesinde yaşadığını belirten Doğruak, “Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadınız. Bizim evladımız, arkadaşımız ve yoldaşımız oldunuz. Çocuklarınıza Ekin Ceren’in adını verdiniz. Hepinize minnet borçluyuz” diye konuştu.

Anma, Doğruak’ın en sevdiği çiçekler olan papatyaların mezarına konulmasıyla sona erdi.  ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.