Eleştiriye evet, lince hayır

Kadın Haberleri —

Pervin Buldan - TJA

Pervin Buldan - TJA

  • TJA, HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan’a yönelik lince varan sözlü saldırılara tepki gösterdi:  "Eleştiri ve önerileri olacaktır, ancak bunun yöntemi, sosyal medya üzerinden geliştirilen tahrip edici dil ve üslup olmamalıdır. Bu yöntem, eleştiri mahiyetini aşarak, özel savaş politikalarına zemin oluyor.”

Tevgera Jinên Azad (TJA), Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimler sonrası sosyal medya üzerinden Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Pervin Buldan’a dönük sistematik hale gelen sözlü saldırılara karşı yazılı açıklama yaptı.

Kürt kadınlarının “Jin jiyan azadî”  felsefesiyle mücadelelerini sürdürdükleri belirtilen açıklamada, binlerce bedel ödeyerek elde edilen kazanımların korunması ve büyütülmesinin kadınların sorumluluğu olduğu ifade edildi. Kürt kadın hareketinin “eşbaşkanlık” sistemi ile demokratik siyaset alanında kadınlara yeni bir yol açtığı vurgulanan açıklamada, şunlar belirtildi: “Seçim sonrası sosyal medya üzerinden neredeyse linç boyutuna varan saldırılarla karşılaştık. Bilinçli bir şekilde organize edilen bu saldırıların, neye hizmet ettiğini ve amacını elbette ki biliyoruz.

Eleştiri ve öneriler olacak

Büyük bir emek ve fedakârlıkla mücadele yürüten arkadaşlarımızın bu süreçten daha güçlü çıkmamız için eleştirileri ve önerileri olacaktır, ancak bunun yöntemi, sosyal medya üzerinden geliştirilen tahrip edici dil ve üslup olmamalıdır. Eleştiri ve özeleştiriyi kendi mekanizması içerisinde süreçleri yürütecek bir dil ve yaklaşım geliştirilmelidir. Bilinmelidir ki; bilinçli ya da bilinçsizce yapılan saldırılar başta kadın özgürlük mücadelemize ve değerlerimize dönük yapılmaktadır. Bu yöntem bilinçsizce özel savaş politikalarına zemin olmakta ve ister istemez eleştiri mahiyetini aşarak demokratik siyaset alanında mücadele eden, emek veren kadınlara karşı saldırı ve teşhir etme haline dönüşmektedir.”

Bu saldırılara izin veremeyiz

Saldırılara karşı Kürt kadın hareketinde yer alan kadınların mücadeleyi sürdüreceği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Zorlu koşullarda kadın hakları ve siyaset alanında yürüyen, öncülük eden ve emek veren mücadele arkadaşımız, Pervin Buldan başta olmak üzere, mücadelede koşulsuz, amasız yürüyen kadınlara erkek aklı ve diliyle saldırılmasına izin vermeyeceğimizi, bu eril dil karşısında her zaman olduğu gibi bugün de güçlü bir şekilde mücadele edeceğimizi kararlılıkla söylüyoruz.” AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.