Emekli amirallere gözaltı

  • Montrö Boğazlar Sözleşmesi’ne ilişkin ortak açıklama yapan 104 emekli amiral ile ilgili soruşturma başlatıldı. İmzacılardan 10’u gözaltına alındı.

 

104 emekli amiral, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile ilgili sözleri sonrası başlayan tartışmalara ve Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı’nın “takke ve cübbe” giydiği bir fotoğrafının basına yansımasına ilişkin ortak bir bildiri yayınlamış; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da bildiri hakkında soruşturma başlatmıştı. TSK’deki cübbeli general ve Montrö Boğazlar Sözleşmesi’ne ilişkin başlatılan soruşturmada, dün sabah saat 06:00 sıralarında gözaltılar yapıldı. Emekli Amiral Cem Gürdeniz sabah saatlerinde gözaltına alındı. Gürdeniz’in gözaltı haberini eşi sosyal medyadan duyurdu. İmzacılardan Turgay Erdağ, Ali Sadi Ünsal, Can Erenoğlu, Alaettin Sevim, Ergun Mengi, Kadir Sağdıç, Cem Gürdeniz ve Atilla Kezek’in gözaltına alındığı öğrenildi.

Avukat Celal Ülgen, gözaltına alınan emekli amirallerin Ankara’ya gönderildiklerini duyurdu. Atilla Kıyat, Engin Baykal, Cemil Şükrü Bozoğlu ve Mustafa Özbey ise ifadeye çağrıldı.  ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.