Engel, devlet yetkililerine dava açıyor

Dünya Haberleri —

Stefan Engel

Stefan Engel

  • Almanya Marksist-Leninist Parti’nin (MLPD) yöneticilerinden Stefan Engel, kendisini kriminalize eden devlet yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

 

2018’de Güney Thüringen’de düzenlenen İsyancı Müzik Festivali’nin organizatörlerinden olan Stefan Engel, "tehlikeli" olarak sınıflandırılmış ve hakkında arama kararı çıkartılarak, banka hesapları iptal edilmişti.

Gazetemize konuşan Engel, kendisini "tehlikeli" olarak sınıflandıran güvenlik makamlarının bu metodla temel demokratik haklarını ellerinden almak istediklerine söyledi.

İçişleri Bakanı Horst Seehofer, Anayasayı Koruma Teşkilatı eski Başkanı Hans-Georg Maaßen, Anayasayı Koruma Teşkilatı Yöneticisi Kramer ve Emniyet Müdürü Dirk Löther hakkında suç duyurusunda bulunduğun söyleyen Engel, "Bunlar, komünizmi kriminalize eden ve beni karalamak için kışkırtan şahıslar" dedi. "Bu konuda dayanışma gösterilmeli çünkü bu mücadele hepimizin" diyen Engel, Meiningen Mahkemesi’nde 3 Ağustos’ta görülecek ilk duruşma öncesi mahkeme salonu önünde yapılacak mitinge katılım çağrısı yaptı.

Başka hukuksuzluklara kapı aralıyor

Kürt hareketi ile dayanışma içerisinde oldukları için de fişlendiklerini söyleyen Engel, KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç’un da geçtiğimiz günlerde polis tarafından "tehlikeli" olarak sınıflandırıldığını hatırlattı. Engel, "Bu durum başka davaların önünü açıyor. Ayrıca hakkında arama, kovuşturma, soruşturma açılması, telefon dinlemeleri gibi hukuksuz uygulamalara kapı aralıyor" diye konuştu.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.