Engelleme kararı TC ile işbirliğinin sonucu

Yurt Dışı Haberleri —

KCDK-E

KCDK-E

  • Bu hafta sonu Köln kentinde yapılması planlanan KCDK-E kongresinin Alman devleti tarafından yasaklanmasına yönelik tepkiler gelmeye devam ediyor. KNK Eşbaşkanı Ahmet Karamus “Bu yasaklama, Alman devletinin Türkiye’deki faşist rejimle işbirliğinin açık bir göstergesidir” dedi.

 

ERDOĞAN ZAMUR/LOZAN

İsviçre’nin Lozan kentinden Cenevre’ye Defend Kurdistan’ın öncülüğünde başlatılan yürüyüşüne katılan Kürt siyasetçiler, Alman devletinin KCDK-E kongresini yasaklamasına tepki gösterdi. 

Ahmet Karamus

KCDK-E kongresinin engellenmesinin anti demokratik bir uygulama olduğunu belirten KNK Eşbaşkanı Ahmet Karamus, "Almanya’daki Kürt kurumları demokratik kuruluşlardır. Doğal olarak bu kurumlar kendi kongrelerini yapma hakkına sahiptir. Bu yasaklama, Alman devletinin Türkiye’deki faşist rejimle işbirliğinin açık bir göstergesidir. Bunu düşünce özgürlüğüne bir darbe olarak görüyoruz. Alman devleti geçtiğimiz ay da Güney Kürdistana gitmek isteyen barış heyetini engellemişti. Alman devleti, bu tutumu ile Türkiyenin suç ortağı olduğunu gösteriyor" diye konuştu.

Meşru haklarımızı kullanacağız

Zübeyir Aydar

Almanya’nın Türkiye ile ilişkilerine bakınca kongrenin engellenmesinin sebebinin ortaya çıktığını söyleyen, KCK Yürütme Komitesi üyesi Zübeyir Aydar, “Alman devletinin bu tutumu TC ile olan ilişkisinin sonucudur. Biz Kürt halkı olarak geri adım atacak değiliz. Meşru haklarımızı her yerde kullanacağız. Kürt Özgürlük Hareketi terörist değildir. Bu şavaşın bir tarafı, meşru ve özgürlük hareketidir. Meşru haklarımız kullanarak bu politikaları boşa çıkaracağız" diye belirtti.

 

Kürtler kriminalize ediliyor

Alman devletinin yasakçı politikasına bir tepki de sanatçı Hozan Şemdin’den geldi. Almanya’da kriminalizasyon politikalarının bir milyondan fazla Kürdü etkilediğini vurgulayan Hozan Şemdin, "Almanya devletinin saldırıları, Türk devlet saldırılarına benziyor. Almanya’da 70 yakın Kürt kurumu var. Bunlar kendi kültürünü, kimliğini savunacak, sosyal çalışmalar bu derneklerde yürütülecek. Bir halkın özgürlük mücadelesini alıp terör listesine koymak akıl kârı değildir" diyerek Almanya’nın bu kararının utanç verici olduğunu belirtti.

Hozan Şemdin

Yasaklara boyun eğmeyiz

Uluslararası komplonun halen devam ettiğinin Almanya’nın KCDK-E kongresini yasaklaması ile bir kez daha görüldüğünü dile getiren  İsviçre Demokratik Kürdistanlılar Toplum Merkezleri (CDK-S) Eşbaşkanı İsmail Kardaş ise, "Almanya son yıllarda Türk devletine her yönüyle destek veriyor. Bu engellemenin Kürt halkı nezdinde kıymeti yoktur. Almanya başta olmak üzere bütün devletler bilmelidir ki biz Kürtler bu yasaklamalara boyun eğmeyiz“ dedi.

Türkiye’nin bütün saldırılarının planlayıcısının Almanya olduğunu söyleyen CDK-S Eşbaşkanı Selma Süren ise ”Kürt halkı bu oyunlar karşısında dikkatlidir. Her platformda bu anlayışı teşhir edeceğiz. Onlar ne yaparsa yapsın biz özgürlük mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz diye konuştu.  

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.