Erbane eksikti, onu da eklediler

Vedat Özer

Vedat Özer

  • Vedat Özer, 9 yılda 16 kez gözaltına alındı ve hakkında 12 dava açıldı. Özer hakkında en son DBP kongresinde bir şarkıya erbaneyle eşlik ettiği gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Êlih’te (Batman) yaşayan 26 yaşındaki Vedat Özer, 17 yaşından bu yana gözaltına alınarak, hakkında çeşitli gerekçelerle soruşturmalar açılıyor. Özer hakkında bu kez de erbane ile bir şarkıya eşlik ettiği için soruşturma açıldı. 

Özer, 9 Aralık 2015’te henüz 17 yaşındayken “Örgüt üyeliği” iddiasıyla gözaltına alınıp tutuklandı. Aynı suçlamayla 6 yıl 3 hapis cezası verilen Özer, cezasını tamamlayarak 29 Ekim 2020’de tahliye oldu. 

12 dava açıldı

Özer, bugüne kadar Êlih’te 7, Amed’de dört, İstanbul’da üç ve Ankara’da iki olmak üzere toplamda 16 defa gözaltına alındı. Özer hakkında “Örgüt üyeliği” iddiasıyla iki, “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla iki, “Örgüt propagandası yapma” iddiasıyla 6, “Örgüte yardım etme” ve “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” iddialarıyla birer dava açıldı. Özer hakkındaki davaların birçoğu Êlih, Amed, İstanbul ve Ankara’da devam ediyor. 

 

 

Erbaneyle eşlik etti

Özer hakkında en son “erbaneyle şarkıya eşlik ettin" gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmaya “Örgüt propagandası yapmak" iddiasını gerekçe gösterdi. Ankara’da Nazım Hikmet Kültür ve Kongre Merkezi’nde 27 Şubat 2022’de gerçekleştirilen Demokratik Bölgeler Partisi'nin (DBP) 6. Olağan Kongresi’nde şarkıya erbane ile eşlik etmek suçlama konusu yapıldı. Özer, 3 Ocak’ta söz konusu soruşturma kapsamında Batman İl Emniyet Müdürlüğünde ifade verdi. 

Nefes almama da dosya

Hakkında açılan çok sayıda davanın hala devam ettiğini kaydeden Özer, MA’dan Fethi Balaman’a şunları söyledi: “Êlih’ten Ankara’ya gittik, orada ‘Gerilla û Partizan’ şarkısı söylendi. Ben burada sadece erbane çaldım. Ancak bu şarkı bahane edilerek, hakkımda ‘örgüt propagandası’ dosyası açıldı. Sadece erbane çalmama rağmen bu dosya açıldı. Neredeyse nefes almama dahi dosya açacaklar. Bu nasıl bir adalet gerçekten anlam veremiyorum.”

Avukat Serfiraz Azad da müvekkilinin kongrede sadece erbane çaldığını belirterek, “Bu, hukuksuzluğun geldiği son nokta” diye konuştu. BATMAN

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.