Eren-8 de bitti

.

.

  • Türk hükümetinin bir süredir 'Eren' adıyla numaralandırıp ve 9 taneye çıkardığı 'kış operasyonları', devletin ajansı AA’ya verilen pozları ve Türk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun reklamını aşamadı. Eren-8’in de dün sonlandırıldığı duyuruldu. Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanı Murat Karayılan, Türk iktidarının büyük bir propagandayla duyurduğu operasyonlardan sonuç almadığını söyledi.  

Türk İçişleri Bakanlığı’nın büyük propagandayla duyurduğu "Eren-8 Amanoslar Operasyonu"nun sonlandırıldığının duyurusu ise Adana İl Jandarma Komutanlığı’na bırakıldı. Adana İl Jandarma Komutanlığı, Hatay, Osmaniye ve Antep bulunan Amanos Dağları'nda 8 Şubat’ta bin 670 asker ve polisin katılımıyla başlatılan "Eren-8 Amanoslar Operasyonu" sonlandırıldığını açıkladı. 

Karayılan: Başarısız kaldılar

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanı Murat Karayılan, Dengê Welat Radyosu’nda yayınlanan söyleşisinde "Son dönemde sömürgeci TC devleti tarafından ‘Eren’ ismiyle başlatılan kış operasyonları serisi söz konusu. Medyada bu konuyla ilgili birçok yaygara koparılıyor. En son Amanos’ta bir operasyonun başlatıldığı duyuruldu. Bu operasyonların sonuç alıcılık durumu nedir?" şeklindeki soruya da yanıt verdi. Karayılan, şunları söyledi: "Bahsettiğiniz Amanos’taki operasyon, Türk sömürgeciliğinin bu kış sürecinde Kuzey’de başlatmış olduğu 8. operasyondur. Şimdiye kadar operasyonlarında elde ettikleri herhangi başarı yoktur, yenilgi vardır. Yani herhangi bir sonuç alamamışlardır. 

Ağrı’daki kayıpları gizlediler
Hatta aldığımız bilgilere göre; Ağrı Dağı’nda yaşanan çatışmalarda çok sayıda kayıp da verdiler. Tabii bunları toplumdan gizliyorlar. Zaten Türk devleti yenilgilerini basına yansıtmıyor. Çok ender bazı zamanlarda, mecbur kalırsa basına veriyor ama o zaman da küçülterek veriyor. 

Lice’de darbe yediler

Ayrıca Amed-Lice bölgesi üzerinde de o kadar durdular ama operasyondan sonra orada da önemli bir eylem oldu ve bir darbe yediler. Lice’deki o eylem de gerçekten anlamlı bir eylemdi.
Kısacası bu geliştirmiş oldukları kış operasyonlarında başarısız olmuşlardır. Kendi propagandalarında şimdiye kadar üç gerillanın şehit düştüğünü belirtiyorlar. Bununla Mardin’de şehit düşen Rêber arkadaşların grubunu kast ediyorlar. Aslında bu arkadaşlar onların bu kış operasyonları kapsamında şehit düşmemiştir. Bu arkadaşlarımız yetersiz bir hareket tarzı sonucu açık vermiş ve düşman üzerlerine gidince direnerek şehit düşmüşlerdir. Yani bu üç arkadaşımız resmi bir operasyon sırasında şehit düşmemişlerdir. 

Herhangi bir zarar veremediler

Kısacası bu ismini verdiğiniz operasyonlar, şimdiye kadar güçlerimize herhangi bir zarar vermemiştir. Tabii buradan arkadaşların tedbirlerinin ve yerinde olan kış üslenmelerinin düşmanın bütün tekniğini boşa çıkarttığı da anlaşılıyor. Aslında bunlar operasyona başladıkları zaman bunu duyuruyorlar ama sonuç alamadıkları zaman insan o operasyonun bitip bitmediğini anlayamıyor. Çünkü o durumda hiçbir şey söylemiyorlar. Amanos için de farklı bir şey belirtmiş değildirler. Oradan da herhangi bir sonuç alamadıkları görülüyor.

 

Çukurca Tugayı'na havan

 

Gerillalar,  Çukurca Tugayı’nı havanlarla vurdu.
HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, eylem ve operasyonlarla ilgili şu bilgiler paylaşıldı:
* Gerillalar, 17 Şubat günü saat 15.00’te işgalci Türk ordusunun Colemerg’in Çelê ilçesinde bulunan Çukurca Tugayı’na karşı eylem gerçekleştirdi. Bu eylemde Çukurca Tugayı’ndaki işgalciler havan roketleriyle vuruldu. Eylem sonucunda öldürülen ve yaralananların sayısı tespit edilemedi. 
* Türk savaş uçakları 16 Şubat’ta Avaşin bölgesine bağlı Konferans vadisi; Duhok’un Amediye ilçesinin kırsalını bombaladı. 18 Şubat’ta ise Metina bölgesine bağlı Hakkari Tepesi ve yine Avaşin bölgesine bağlı Konferans vadisi savaş uçaklarıyla bombalandı. Bombardımanlar sonucu gerilla kaybı yaşanmadı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.