Facebook beğenisine 3600 euro ceza

Dünya Haberleri —

.

.

  • Kürt ve sol aktivistlere karşı açtığı absürt davalarla sık sık gündeme gelen Almanya’nın Bayern Eyaleti mahkemeleri, bu kez Facebook’ta ‘beğen’e tıkladığı için Süryani aktivist Sami Baydar’a 3.600 euro para cezası verdi.

 

Bayern polisi ve mahkemeleri, sol ve Kürt aktivistlere karşı tutumu ile Türkiye’yi aratmıyor. Politik duruşu nedeniyle Türkiye ve Almanya’da hakkında çok sayıda dava açılan Süryani solcu aktivist Sami Baydar’a Facebook’taki bir paylaşımı beğendiği için para cezası verildi. Augsburg Savcılığı tarafından ’Beğen’e tıkladığı için hakkında dava açılan Baydar’a, 26 Şubat’ta  ‘Polisi Karalamak’ suçlamasıyla 3.600 euro para cezası aldığı tebliğ edilmiş.

14 Aralık 2020 tarihinde Facebook’taki “Türk kökenli polislerin” evine geldiğini bilgisini paylaşan Baydar’ın bu paylaşımının altına yapılan “Bana göre bu iki polis JİTEM elemanı. Bozkurtlar Alman devlet kurumlarının işlerine karışmada becerikliler” yorumunu beğendiği için hakkında dava açılmıştı. Savcılığa göre Baydar paylaşımı beğenerek sadece onayladığını dile getirmekle kalmamış, aynı zamanda yorumun ifadesine de meyletmiş! Bu nedenle savcılık ‘Polisi karalamak’ fiilinin oluştuğuna kanaat getirmiş.

Konu hakkında perspektive-online.net sitesine konuşan Baydar, sosyal medya üzerindeki paylaşımlarının Bayern Bölgesi Emniyet Müdürlüğü tarafından sürekli kontrol edildiğini ve bunda suç unsuru aradığını belirtti. Baydar, bunun, bu absürt dava ile kendini gösterdiğini de sözlerine ekledi. Ayrıca Bayern’deki makamların sistematik olarak Baydar’la Facebook veya Instagram üzerinden arkadaş olanlara da “Baydar ile ne tür bir ilişki içinde olduklarının” sorulduğu, çok sayıda kişinin bunu bizzat Baydar’a ilettiği belirtildi.

MÜNİH

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.