Failden ‘benden bahsetmeyin’ tehdidi

Kadın Haberleri —

.

.

  • Ankara 9’ncu Ağır Ceza Mahkemesinde 5 Ağustos’ta şüpheli bir şekilde yaşanı yitiren Esra Hankulu davasının ilk duruşması görüldü. Duruşmada fail Ümitcan Uygun tüm suçlamaları red ederken, diğer sanıkları tehdit ettiği ortaya çıktı.

Ankara’nın Mamak ilçesinde 5 Ağustos 2021’de şüpheli bir şekilde yaşanını yitiren Esra Hankulu davasının ilk duruşması Ankara 9’ncu Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Fail Ümitcan Uygun tutuklu bulunduğu cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanırken, tutuksuz yargılanan failler Furkan Gürgil ile Dilan Civelek duruşma salonunda hazır bulundu. 

Telefon verileri silinmiş

İddianamenin okunması ardından savunma yapan fail Uygun suçlamaları inkar etti. Evden çıktığında Esra’nın yaşadığını ve arkadaşları Dilan ile Furkan’ın da uyuduğunu söyledi.

Mahkeme başkanının, adli tıp raporunda Esra’nın başına aldığı darbe sonucu yaşamını yitirdiğini sorması üzerine fail Ümitcan, ölümüne dair bir şey bilmediğini öne sürdü. Hankulu’nun telefonunda bazı verilen silinmesiyle ilgi soruya Uygun, "Bilmiyorum" cevabını verdi.

Katledilen Hankulu’nun aile avukatı, fail Ümitcan Uygun ile Esra’nın kavga etmiş olabileceğini belirtti.  

‘Benden bahsetmeyin’

Tutuksuz yargılanan sanıklardan Furkan Gürgil ise savunmasında, "Saat 14.00 gibi uyandık. Esra’nın odasına gittiğimde mosmor olduğunu gördük. Ağzından su gelmişti. Önce Ümitcan Uygun’u, ardından da 112’yi arayarak yardım istedim. Eve gelen sağlık ekiplerinin öldüğünü söylemesi üzerine Ümitcan’ı birkaç kez daha aradım. Ümitcan ‘benden bahsetmeyin’ dediği için ilk ifademde söylemedim" dedi.

Failden diğer sanıklara tehdit

Tutuksuz yargılanan sanıklardan Dilan Civelek ise savunmasında, fail Ümitcan’ın telefonda, "'Ne içip ne yediyseniz polise söyleyin; ancak benden bahsetmeyin' dedi. Daha önce Ümit’in sosyal medyadan kızlarla yayın yaptığını Esra’ya söylemiştim. O nedenle kavga etmişlerdi. Beni olay nedeniyle tehdit etmişti. Furkan ile konuşmasındaki ses tonunda tehdit ettiğini düşündüm" dedi.

Tutuksuz yargılanan sanıklar Esra Hankulu’nun cep telefonunu sakladıkları yönündeki suçlamayı ise kabul etmedi.

Tanıkların dinlenmesinin ardından dava avukatlarının beyanları alındı. Savcının mütalaasının ardından Ümitcan Uygun’un tutukluluk halinin devamına karar verilerek duruşma ertelendi.

Ne olmuştu?

Esra Hankulu, Mamak ilçesi Akdere Mahallesi'nde yaşadığı evinde 5 Ağustos 2021’de şüpheli şekilde yaşamını yitirmiş halde bulunmuştu. Esra’nın ölümüyle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında daha önce Aleyna Çakır olarak bilinen Sema Esen’in şüpheli ölümünün baş şüphelisi olan Ümitcan Uygun tarafından katledildiği ortaya çıktı. Fail Ümitcan ve arkadaşları Dilan Civelek ve Furkan Gürgil başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Fail, 'kasten öldürme' suçundan tutuklanırken, Furkan Gürgil ile Dilan Civelek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Adli Tıp raporunda Esra’nın, künt kafa travması sonrası meydana gelen iç kanama sonucu hayatını kaybettiği belirlenince, Ümitcan Uygun hakkında 'kendisini savunamayacak durumdaki kişiyi kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, olay sonrası Esra’nın cep telefonunu sakladıkları iddia edilen Furkan Gürgil ve Dilan Civelek hakkında ise 'suç delillerini gizlemek' suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.  

JINNEWS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.