Sibel'in faili 6 yıl sonra tutuklandı

Kadın Haberleri —

Halil Yılmaz

Halil Yılmaz

  • 6 yıl önce Sibel Çelik’e tecavüz edip, katleden ve  sonrada yakan Halil Yılmaz, adli suça karıştığı Almanya’dan Türkiye’ye iade edildi. Sibel’in faili 6 yıl sonra yargılanacak.

İzmir’in Buca ilçesinde 2016 yılında Sibel Çelik'e tecavüz ettikten sonra işkence ile katleden Halil Yılmaz, Almanya’ya kaçtı. 6 yıl boyunca sözde kırmızı bültenle aranan Halil Yılmaz, Almanya’da karıştığı bir adli suç olayından sonra Türkiye’ye iade edildi. Türkiye’de aranan fail yapılan soruşturma sonrası tutuklanarak cezaevine konuldu.

Ne olmuştu?

Buca'ya bağlı Kuruçeşme Mahallesi’nde Halil Yılmaz'a ait evde, 12 Temmuz 2016'da çıkan yangında bazanın içinde yanmış kadın cesedi buldu. Araştırma sonucunda cesedin Sibel Çelik'e ait olduğu tespit edildi. Sibel Çelik’in, Halil Yılmaz ile nişanlı olduğu öğrenildi. Bunun üzerine polis, Halil Yılmaz’ı aranmaya başlandı. Soruşturma kapsamında Halil Yılmaz'ın ağabeyi Selman Yılmaz ertesi gün Diyarbakır'a giderken yakalanıp, gözaltına alındı. Çapraz sorguda çelişkili ifadeler veren Selman Yılmaz tutuklandı.

.
Sibel Çelik

Sibel Çelik için hazırlanan iddianamede, Çelik’in 7 bıçak darbesi aldığı, tecavüze uğradığı, işkence edildiği ve bazaya konularak yakıldığı belirtildi. İddianame çerçevesin İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Davanın 6 Aralık 2017'deki duruşmasında, Selman Yılmaz tahliye edildi. Halil Yılmaz’a bulunamadı.

Siyasi ilticada bulunmuş

Halil Yılmaz'ın 6 yıl sonra tutuklanıp Türkiye’ye iade edilmesi sürecini anlatanan Sibel Çelik’in avukatı, Sibel Önder, Yılmaz'ın Almanya'ya siyasi iltica başvurusunda bulunduğunu, politik nedenlerle baskıya uğradığını belirttiğini ve iade sürecinin bu yüzden uzadığını söyledi.

Halil Yılmaz, Almanya’da bir adli suça karışması ardından 6 yıl sonra Türkiye’ye iade edildi. İstanbul’a getirilen Halil Yılmaz Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ifade verdi. Fail ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.